phloggen

2007 forudsigelser

Jeg er elendig til at spå om fremtiden, som regel er jeg alt for pessimistisk. Det har dog den fordel at jeg som regel bliver glædeligt overrasket istedet for skuffet.

Ligesom 2006 går over i historien, primært på grund af Al Gores film og demokraternes sejr, vil 2007 gå i glemmebogen som året hvor forvirringen var total.

Klima, Traffik og Energi

Det helt store buzz-word i 2007 bliver klimaforandringer, men der vil ikke blive gjort noget drastisk ved det, selvom der kommer flere og flere tydelige tegn på at den er helt gal med klimaet.

Kina er sandsynligvis det land der vil gribe mest drastisk til værks, mens USA graver sig ned i et bittert og kaotisk sandkasseslagsmål imellem kongressens forvirrede demokrater og Bush regeringens selvtilstrækkelige snævertsyn.

USAs højesteretsdom i CO2 sagen bliver en pyrrhussejer for de stater der forlanger at miljøministeriet skal regulere drivhusgasse, for ministeriet vil tage sig god tid til at studere hvad de skal gøre.

Schwarzenegger kommer lidt videre med sin klimapolitik i Californien og bliver den mest populære guvernør de nogensinde har haft. Ikke fordi folk er decideret enige med ham om hvad han gør, men i det mindste gør han noget.

I Danmark kommer regeringen og folketinget ikke ud over det almindelige fedtspil og deres frygt for gennemgribende forandringer i 2007, så energi, trafik og anden infrastruktur kommer stadig efter ældrepleje på dagsordnen.

Hverken Fehmernbroen eller nye togskinner vedtages. Købehavn får ingen trafikzone, der vedtages ikke roadpricing og der foretages kun lidt småpilleri ved registreringsafgiften og brændstofafgifterne.

I EU vil England, Tyskland og Sverige sammen tage bolden og presse på for en langt mere aggresiv energi, trafik og klimapolitik.

Skræmt af Ruslands brug af naturgas som politisk pressionsvåben og strømafbrydelsen for nyligt, vil alle tre lande genoptage atomkraft som en realpolitisk mulighed. De grønne i Tyskland kryber til korset og accepterer a-kraft. Affaldsproblemet forbliver stadig uløst.

Galileoprojektet kan stadig ikke finde pengene og den Fælleseuropæiske Radionavigationsplan samler støv mens man ryster sparegrisen.

England bruger 2007 til at starte et eventyr for vind og bølgeenergi. Med masser af stål, masser af tunge produktionsvirksomheder og masser af arbejdsløse smede fra skibsværfterne ligger branchen lige til højre fod.

I lyset af Danmarks fedtspil er en udflagning af Vestas til England meget sandsynlig.

Solstrømseventyret fortsætter uformindsket i resten af verden. I Danmark forhindrer skattestoppet en fornuftig økonomisk model.

Al Gore vinder en Oscar for "An Inconvenient Truth" og spekulationen om han stiller op til presidentvalget i 2008 vil ingen ende tage. (Han stiller ikke op, men ender som energiminister.)

IT

Microsofts Vista bliver en fuser. Med sin sædvanlige mangel på situationsfornemmelse har Microsoft kastet et operativsystem på gaden der koster 10% mere energi, giver brugerne færre muligheder og kræver store hardware investeringer. Altsammen for at kunne virkeliggøre den store våde drøm om "pay-per-view", netop som selv pladeselskaberne og filmselskaberne er ved at opgive den. Microsoft får smæk på børsen.

Zune bliver også et flop, Apple har det marked allerede.

EU vil fortsætte med at idømme Microsoft dummebøder og de vil stadig ikke forstå hvad der kræves af dem, for en sådan opførsel kan Steve Balmer og kompagni slet ikke fatte.

I mellemtiden fortsætter Bill Gates sin bodsgang ved at dele penge ud til verdens fattige.

Microsofts OpenXML og Open Document Format vil koeksistere, men med mindre den indeholder indlysende tåbeligheder eller deciderede "dirty tricks" vinder OpenXML i det lange løb.

Intel og AMD vil fortsat ligge i åben krig om CPU markedet, som i stigende grad vil fokusere på energiforbrug, hvilket åbner muligheden for at Via og andre pludselig bliver relevante spillere igen.

Regeringen og folketinget stikker stadig hovedet i busken på IT området.

Krig og Fred

England og Frankrig indleder samarbejder om næste generation af strategiske atombærende ubåde. For at frigøre sig fra USAs kontrol med de Engelske A-våben, bliver det franske bomber. Ubådene skal om 10-20 år blive begyndelsen på og hjørnestenen i EU's fælles forsvar, selvom der ikke er nogen oplagte mål at bombe med a-våben. Om fem år skrinlægges projektet af økonomiske hensyn.

Nordkorea gennemfører endnu en prøvesprængning, dennegang med noget størrere brag til følge, stadig ingen dimplomatisk løsning. CIA vil forsøge at myrde Kim, men det mislykkes.

Castro dør, Cuba fortsætter som socialdemokratisk republik.

Israels atomvåben bliver officielle og Iran flipper ud som resultat, men når ikke før 2009 frem til selv at afprøve et atomvåben.

I første halvår af 2007 får George Bush lov til at prøve at vinde Irakkrigen ved at sende lidt flere soldater derned, men i forsommeren går det galt når en selvmordsbombe slår et halvthundrede soldater ihjel, heraf flere mødre til småbørn, uden for arbejdstiden.

Kurderne forsøger at løsrive sig fra Irak og Tyrkiet flipper ud af skræk for at miste deres olieprovins, hvilket definitivt sætter en stopper for optagelsesforhandlingerne med EU.

I Danmark sender folketinget penge efter JSF, uden at indrømme at det er fordi USA har tvunget os til det.

Bin Laden bliver ikke fundet, medmindre han er død (hvor svært kan det være at fange en dialysepatient ??)

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej PHKTak for tankevækkende indlæg i debat og på blog.Som en gammel skolepolitiker sa:Udviklingen går frem og tilbage med stormskridt.Det gælder vel også dit (og mit) syn på miljø- og energiområdet.Den ene generation retter vandløb ud, den næste krummer dem igen.Den ene generation forsker i atomfysik, den næste vil ikke bruge resultaterne.Den ene generation udvikler vindkraften, den næste udnytter den ikke. Den tredje har nytte af det, man udviklede for 100 år siden. Vi skal ikke lade være med at tænke for at nyde et varmere klima i Danmark, men måske afbestille en rejse til vamere lande og installerer luftkonditionering i sommerhuset for pengene. For energiforbruget kan det komme på et ud. Det er vel at tænke på lidt længere sigt?På lang sikt ~100 år ved ingen nu, hvad som er til nytte.Mvh Tyge 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten