hackerspace blog

10 år - allerede?!

Lige nu skal jeg igang med at organisere Labitats deltagelse i Arduino Day. Arduino prototype board'et er det der fik mig ind i denne eksperimenterende verden. Nuvel, det begyndte med at jeg ville lave min egen 3D printer, og faldt over at Arduino sættet. Det var adskille år siden (maj 2010) og da var Arduino rimelig etableret. Og nu erfarer jeg at de holder 10 års jubileum den 29. marts.

10 år er lang tid i elektronik udvikling og der er kommet mange alternativer og kraftigere variationer på markedet - også fra Arduino gruppen - men den basale grund model er stadigt populær og arbejdsdygtigt til rigtigt mange hobby projekter. Det kan man jo se på den side hvor de opremser alle tidligere modeller. Jeg har mine ideer hvorfor den holder: Det er det rigtige mængde af funktion; de har valgt noget der rimeligt nemt at komme igang med (IDE'en, printkortet med USB, god mix af I/O funktioner) som er komplet, men kan udvides af de nysgærrige fordi det er Open og Free (udover hardwaren koster, selvføli').

Arduino folkene selv er lidt usikkre hvad de vil lave af "show" på 10 års dagen - og det er vi i Labitat også. Vores webside på emnet er - i skrivende øjeblik - bare en place holder. Vi tænker på alt mellem demo/workshop med at lave noget enkelt til fine fordrag om spidsfindigheder i programmering.

Andre forslag, nogen?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fordelen ved Arduino er jo, at hun ikke skal leve op til krav som fuld HD opløsning, det nyeste OS og hvor mange nye 3d spil hun kan køre. Nichen til små hjemmelavede embeddede applikationer ændrer sig ikke lige så hurtigt.

Hvad med at lave en workshop med nogle folk udenfor hackerspacemiljøet, f.eks. kunstnere, og se hvor lidt Arduino+lidt Hackerspacehjælp kan føre dem hen.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten