Biotek

Blærebetændelsesbakterier slipper ikke nemt

Danske forskere har fundet grunden til, at mange oplever blærebetændelse som en antibiotikakrævende, genstridig infektion, der kan være svær at komme af med på grund af bakteriernes evne til at blive lange.

23. sep 2016 3

Biosensor fra DTU kan screene for kemikalieproduktion i højere organismer

SYNTESEBIOLOGI: Nyt dansk biosensorsystem gør det for første gang muligt at screene og vurdere større mængder gærceller samtidig.

21. sep 2016

Minister kræver svar: Pressede Fødevarestyrelsen DTU-professor til tavshed?

Fødevareministeren har bestilt en redegørelse om den rådgivning, som Fødevarestyrelsen gav ministeriet om svine-MRSA. Det sker, efter at en DR-dokumentar har gentaget beskyldninger om, at styrelsen forsøgte at lukke munden på kritisk DTU-professor.

20. sep 2016 11

Syntetisk biokemi kan lave biobrændstof og medicin uden levende celler

SYNTETISK BIOKEMI: I stedet for at få bakterier eller gærceller til at producere ønskede kemiske stoffer kan man ty til kemien og helt droppe levende organismer.

20. sep 2016

Danske svineproducenter øger brugen af antibiotika stik mod målsætningen

Aktuel opgørelse viser, at forbruget af antibiotikummet Tetracyklin i løbet af første halvår af 2016 er steget med 3,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Det til trods for en målsætning om en reduktion af det resistensskabende antibiotika i Folketingets MRSA-handlingsplan fra 2015.

19. sep 2016 57

Computere skal hjælpe genetikere med at bygge ønske-organismer

SYNTESEBIOLOG: Dansk datalog vil hjælpe molekylærbiologer med at oversætte abstrakte ideer til computermodeller, så f.eks. medicinproduktion vil blive nemmere at simulere og teste.

16. sep 2016 1

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver en kold øl fra fryseren først til is efter åbning?

Et par læsere undrer sig over, hvorfor drikkevarer på frost først bliver til is, når de bliver åbnet? Det svarer lektor fra DTU Kemiteknik på.

15. sep 2016 1

Danske forskere revurderer risiko: Formaldehyd i indeklima giver ikke kræft

Danske arbejdsmiljøforskere konkluderer, at problemerne med formaldehyd både hjemme og på arbejdspladsen er langt mindre end antaget. Derfor sætter EU nu arbejdsmiljøgrænseværdien op.

14. sep 2016 3

Kuwait vil registrere alle i dna-register

I håbet om at dæmme op for terrorangreb, vil Kuwait kræve, at alle indbyggere og besøgende afleverer et genetisk fingeraftryk. Stop det straks, advarer foreningen af genetikere i Europa.

13. sep 2016

Mød Skinbow – syntesebiologiens egen zebrafisk

SYNTESEBIOLOGI: Amerikanske forskere har konstrueret en zebrafisk i technicolor. Målet er at kunne følge cellers vandring rundt på huden.

12. sep 2016