Biotek

Voldsomme bivirkninger er immunterapiens skyggeside

Ekstrem feber og opsvulmede hjerner er blandt de mange bivirkninger, som ny T-celleterapi giver, hvis behandlingen løber løbsk, advarer dansk professor.

15. jan 2017

Amerikansk forsvar udvikler bionedbrydelige frø-patroner

I fremtiden vil det amerikanske militær måske skyde med blomster og træer. USA's forsvarsministerium efterlyser nemlig virksomheder, der kan udvikle bionedbrydelige patroner med indbyggede plantefrø til militæret.

12. jan 2017 12

Glyphosat fundet i seks gange så mange tyske urinprøver som for 15 år siden

Fra 2001 til 2015 er koncentrationen af sprøjtemidlet glyphosat steget markant i især mænds urin, viser tal fra det tyske miljøagentur UPB.

10. jan 2017 17

Professorer: Praktiserende læger er uforberedte på fremtidens medicin

Vi har brug for praktiserende læger, der er uddannet til en fremtid med personlig medicin, lyder det fra flere eksperter på området, der ser gode takter i regeringens nye plan.

30. dec 2016 2

Patienter døde igen af opsvulmede hjerner efter immunterapi

To amerikanske medicinalfirmaer har - uafhængigt af hinanden - igen oplevet dødsfald som følge af immunterapi, der ellers er spået at omvælte kræftbehandlingen.

29. dec 2016 8

DTU-forskere: Sådan udskifter vi olie med sukker

Ved at fremavle særligt tolerante E. coli-bakterier er det lykkedes forskere at producere aminosyren serin ved hjælp af kulstof fra sukker frem for olie. Det er et skridt på vejen til at producere bæredygtige kemikalier til plastik, medicin og kosmetik.

29. dec 2016

Overlæger i oprør over slækkede krav til kritisk vigtige antibiotika i svinestalde

En række ledende overlæger langer ud efter Fødevarestyrelsen for at have givet efter for landbrugets pres og gjort det lettere at benytte cefalosporiner, et særligt vigtigt antibiotikum, til grise. Fødevareminister afviser kritikken.

28. dec 2016 8

Årets bedste forskningsresultat er opdagelsen af den omvendte fotosyntese

For 13. gang har Ingeniøren udpeget dette års bedste danske forskningsresultat inden for naturvidenskab og teknik. Prisen går i år til forskere ved Københavns Universitet, der har vist, at fotosyntese ikke kun kan opbygge biomasse, men også kan nedbryde materiale. Det åbner for nye metoder til at fremstille biobrændsel hurtigt og energieffektivt.

24. dec 2016

Hør Ingeniørens Året Rundt som podcast

Højhuse i træ, selvkørende Tesla og hukommelsens gåder. Vi har sat lyd til alle de gode historier fra Ingeniørens årsmagasin, så du kan lytte til dem på vejen.

23. dec 2016

Slut med anarkiet: Nu skal læger gensekventere på samme måde

Et nationalt center skal ensrette arbejdet med genetiske data for at booste personlig medicin. Men visionen om at sekventere 100.000 raske er forsvundet.

20. dec 2016