close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponsoreret indhold

Biologisk rensningsteknologi rykker i udlandet: Orbicon søger ny afdelingschef

En biologisk teknologi til at rense spildevand for slam sikrer Orbicon både store danske og internationale opgaver. Det går så stærkt, at virksomheden nu udvider ledelsen med en ny chef, der skal stå i spidsen for afdelingen Spildevand & Anlæg.

Orbicon har de seneste 25 år været blandt de førende i Danmark inden for renseanlæg og slammineralisering. Nu har lande som England, Sverige, Australien og New Zealand også fået øjnene op for virksomheden. Illustration: Orbicon

Hver eneste dag året rundt løber 225 millioner liter vand gennem Englands største rensningsanlæg, Hanningfield. I stedet for at centrifugere eller presse vandet ud af det slam, der ligger tilbage som spildprodukt, eller anvende kemiske processer benytter rensningsanlægget en biologisk teknologi, som danske Orbicon har udviklet.

Ikke bare England, men også Sverige, Australien og New Zealand, har fået øjnene op for Orbicons særlige koncept for slammineralisering. Inden for renseanlæg har virksomheden i Danmark blandt andet været med til at udvikle Solrødgård Renseanlæg, hvor energiproduktion, vandrensning, ressource-genbrug og klimatilpasning er kombineret i én samlet løsning.

Ny afdelingschef skal sikre vækst

Det går lige nu så stærkt hos Orbicon, at den rådgivende ingeniørvirksomhed udvider ledelsen og søger en afdelingschef til at stå i spidsen for virksomhedens projekter inden for renseanlæg og slammineralisering, både i Danmark og internationalt.

“Vi har oprettet en ny stilling for at sikre os, at vi har tilstrækkeligt med ledelsesressourcer til at fastholde væksten inden for spildevandsbehandling – primært renseanlæg og slambehandling – som vi regner med at kunne forøge i løbet af kort tid, hvis vi gør det her rigtigt,” siger Jacob P. Larsen, divisionsdirektør for Forsyning og Infrastruktur i Orbicon.

Gode forhandlingsevner

Den nye afdelingschef skal lede en afdeling på 18 medarbejdere, der primært er ingeniører og biologer. Vedkommende skal have international erfaring, men også gerne erfaring som administrativ leder.

“Vi har først og fremmest brug for en afdelingschef, der kan sikre forretningens strategiske mål, herunder indtjening. Derfor er det vigtigt med en god forståelse for markedet, et godt købmandsskab samt evnen til at opbygge gode, varige relationer til kunder og samarbejdspartnere. Men vores nye afdelingschef må også gerne være teknisk begejstret og have lyst til at arbejde med at udvikle sine medarbejdere,” siger divisionsdirektøren og tilføjer, at man bliver del af et meget tæt ledelsesteam med nogle af de dygtigste kolleger, man kan forestille sig.

Biologisk håndtering af slam

Orbicon har de seneste 25 år været blandt de førende i Danmark inden for slammineralisering. Problemet med de store mængder slam, som ophober sig på rensningsanlæg, er, at 99,5 procent af det er vand. Det gør, at slam er virkelig vanskeligt at håndtere, for man kan ikke bare køre det væk, og det er dyrt at få vandet ud.

I stedet for at centrifugere eller presse vandet ud af slammet eller anvende kemiske processer, har Orbicon udviklet en teknologi, der via biologiske processer lader naturen klare det. Slammet køres ud i nogle åbne bassiner, hvorefter der plantes tagrør. I løbet af ti år sker der en udtørring af slammet, en såkaldt mineralisering, så man kan bruge restproduktet.

“Det er meget kompliceret at styre de her biologiske processer, så det virker. Men vi har opnået en unik viden og erfaring med etablering og drift af slammineraliseringsanlæg, som efterspørges flere og flere steder ude i verden. Og i takt med, at vi bliver mere kendte internationalt, har vi brug for en ny afdelingschef til at stå i spidsen for alle disse projekter,” siger Jacob P. Larsen.

Tryk hvis du har følgende kompetencer

Branchekendskab
Ledelse
Salg
Hvorfor? Fordi det er til dig der...

  • elsker at stå i spidsen for internationale projekter
  • gerne vil skabe store resultater og se et område vokse
Brug et minut på at udfylde skemaet, og vi deler dine oplysninger med Orbicon. Orbicon vil kontakte dig for en uforpligtende snak, hvis dine kvalifikationer passer til stillingen.