close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Biler

Analyse: Chancen for miljørigtige bilafgifter blev (næsten) forpasset

Endnu en gang mislykkedes det trods et stort politisk flertal at omlægge de danske bilskatter, så de udelukkende prioriterer sikkerhed og miljø.

22. sep 2017 28

Fremtidens delebil er en se-lige-mig-bil

Den selvkørende konceptbil Smart Vision EQ ForTwo er udelukkende udviklet som delebil og har hverken rat eller pedaler. Til gengæld har den flere udvendige skærme, der gør det muligt at kommunikere med omverdenen og personliggøre dens look.

22. sep 2017

Elektrisk dumper bliver verdens største elkøretøj

Dumperen fra Komatsu skal producere mere energi, end den bruger.

20. sep 2017 27

For høj NOx-udledning dræber årligt 5.000 europæere

Den NOx-udledning, der ligger over EU’s grænseværdier, er årligt skyld i omkring 5.000 for tidlige dødsfald i Europa. Det viser en ny undersøgelse.

19. sep 2017

GRAFIK: NOx-rens på vej til forbudstruede dieselbiler

Virksomheden Amminex har udviklet udstyr til dieselbiler, der i tests sænkede NOx-udledningen med 95 procent. Lancering afhænger af politiske krav.

16. sep 2017 21

Det bedste fra biludstilling i Frankfurt: Kan tyskerne lave elbiler?

Har de tyske bilproducenter indset, at der skal nye elbiler på markedet? Vi har samlet de vigtigste nyheder fra årets bilshow i Frankfurt.

14. sep 2017 36

Vind og biomasse kan umuligt redde de københavnske CO2-mål

Vedvarende energi skulle have holdt hånden under Københavns mål om at blive CO2-neutral i 2025, men kommunens fejlskøn på transportområdet er for stort til, at det vedvarende energi kan kompensere for det.

13. sep 2017 5

Trafikforsker: Betalingsring og roadpricing løser ikke Københavns CO2-problemer

Særligt roadpricing kan løse problemer med trængsel. Men som middel mod Københavns CO2-udledning, som miljøborgmester Morten Kabell har foreslået, svarer roadpricing eller en betalingsring til at bruge en hammer til at banke en skrue i væggen, siger medlem af Klimarådet.

11. sep 2017 61

Efter regnefejl: Stort set umuligt for København at nå klimamål

Kampen om at nå 2015-klimamålene for transporten i hovedstaden er stort set tabt, siger forskere. Også miljøborgmesteren erkender, at det bliver svært uden statens hjælp. Kommunen vil lægge ny plan i 2018.

7. sep 2017 30

GRAFIK: Nyt hjulkoncept til el-biler

Høje, smalle hjul giver elbiler lavere rullemodstand og dermed længere rækkevidde. Men det giver også problemer, som Continental mener at have løst.

6. sep 2017 43