close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Batterier

SÅ var der endelig noget medvind!

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins

Foto: Photos by Nico Som det blev beskrevet i forrige blog-indlæg via DRs WEBDOK, blev resultatet af årets første store dragrace begivenhed, DHB 2017, en suveræn førsteplads til Silver Bullitt og ...

Norsk rapport: Hybrid-fiskerbåde kan halvere CO2-udledning på ti år

En ny rapport anbefaler elektrificering af 3.000 norske fiskerbåde over de næste ti år. Brancheforening tror dog på maks. 100.

22. aug 2017

Derfor trækker det ud med den nye elektriske færge til Ærø

Tekniske udfordringer og myndighedskrav har skubbet idriftsættelsen af den nye elfærge i Det Sydfynske Øhav med trekvart år. Det er selve konstruktionen og især batteripakken, som har drillet.

22. aug 2017 20

Spørg Scientariet: Hvordan seriekobler man flowbatterier til elbiler?

En læser undrer sig over, hvordan man pumper væskerne i flowbatterier rundt, når de bliver seriekoblet. Kan man bruge den samme pumpe til alle cellerne? Det svarer DTU Energi på.

19. aug 2017

Ny metode kan gøre genopladelige zink-luft-batterier rentable

En ny katalysator kan ændre, hvor effektive, store og dyre batterier skal være i fremtiden. Et nyt fund kan gøre lithium overflødigt i mange batterier, da forskere har fundet en løsning på zink-luft-batteriers største problem.

17. aug 2017 2

Kratersøer kan gemme store mængder lithium

Det øgede behov for lithium til batteriproduktion har fået forskerne til at lede efter nye steder at udvinde det lette metal - og de har kastet deres øjne på supervulkaner.

16. aug 2017 2

Svensker vil slå Tesla med gigantisk europæisk batterifabrik

Nu starter første runde af finansieringen af en europæisk batterifabrik, der skal tage kampen op med Tesla og andre giganter, der vil producere batterier i Europa. Hvis alt går vel, skal fabrikken stå klar i 2020 til en pris på cirka 30 mia. kroner.

16. aug 2017 14

Se True Cousins i Aftenshowet i aften

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins

BREAKING NEWS - eller hvad det nu hedder. Vi er blevet inviteret i Aftenshowet i morgen, tirsdag kl. 19-20 Vi er blevet opfordret til at tage begge køretøjer med - så det gør vi selvfølgelig. Se...

Dansk forskningssucces: Kan se reaktioner inde i batterier - mens de er i brug

DTU Energi har fundet en ny metode til at studere de elektrokemiske reaktioner, der finder sted inde i batterier, mens de sker. Forskerne mener, at de nye observationsmuligheder kan være med til at gøre fremtidens batterier mere sikre og holdbare.

10. aug 2017

Teknisk uheld: Norges første elfærge ramt af hundredvis af aflysninger

Elfærgen mellem de to norske byer Lavik og Oppedal har alene i 2016 haft 300 aflysninger på grund af tekniske problemer. Myndighederne mener, det er for dårligt, men rederiet siger, at færgen er underdimensioneret.

8. aug 2017 15