Batterier

Ny kemi i batterier øger muligheden for at lagre grøn energi

Forskergruppe på Harvard kan gøre lagring af grøn energi i batterier billigere og mere effektiv, uden at batterierne mister kapacitet.

20. feb 2017 16

Nu skal der styr på batterianlæggene

Små og store batterianlæg pibler frem, og forventningen er, at der kommer flere og flere. Nu sender Energinet.dk forslag ud til en såkaldt teknisk forskrift for tilslutning til det kollektive elnet.

17. feb 2017 30

Fabrikken bag Samsungs brændende batterier i flammer

Kasserede batterier fik Samsung-fabrikken bag de skandaleramte Galaxy Note 7-batterier til at bryde i brand.

10. feb 2017 11

Norsk batterifærge har sejlet Sognefjorden tynd

I 2015 besluttede det norske storting, at der skulle ses nærmere på 52 færgeoverfarter i de norske fjorde for at begrænse emissioner. Første elektriske færger var samme år blevet sat i drift på Sognefjorden, og rederiet er i dag glad for batterifærgen.

5. feb 2017 7

SF vil tvinge rederier til at vælge elfærger

Hvis de små færgerederier ikke vælger elfærger næste gang de skal købe nye færger, så vil SF fratage dem det offentlige tilskud. Minister afviser dog at blande sig i valg af brændsel.

3. feb 2017 4

Kaptajn på norsk elfærge lider af rækkeviddeangst

Siden maj 2015 har elfærgen Ampere pløjet sig gennem bølgerne på Sognefjorden i Norge. Kaptajnen er begejstret for at slippe for diesel, støj og vibrationer, men kravet om opladning, hver gang færgen er i havn, kan godt give stress.

2. feb 2017 22

Træg start for rene danske batterifærger

Siden den norske bilfærge Ampere kom i drift i 2015, har der været stille omkring batterifærger. Men nu ser det ud til at lysne. Hybridløsninger synes dog mere attraktive for de små redere, siger dansk skibsbygger.

1. feb 2017 6

Siemens-analyse: Syv af ti danske små-færger kan sejle på el

En analyse fra teknologivirksomheden Siemens viser, at de fleste af de færger, som betjener de små danske øer, vil kunne konverteres til batteridrift og spare rederierne store beløb til brændsel og vedligehold. Leder af Færgesekretariatet mener, at de små rederier i første omgang vil satse på mere bløde hybridløsninger.

1. feb 2017 33

Tesla opfører 80 MWh lithium-ion-batteripark i Californien

Tesla har opført verdens største batteripark i samarbejde med det amerikanske elselskab Southern California Edison. Drivkraften bliver Teslas nye Powerpack 2-batterityper.

24. jan 2017 46

Indbygget brandslukker i lithium-ion batterier på vej

Amerikanske forskere har fundet en metode til at forhindre for eksempel fremtidige Samsung-telefoner i at bryde i brand, fordi batteriet får hedeslag.

23. jan 2017 3