Batterier

Professor: Tysk gigantbatteri et stort fejlskud

Europas største batteri er på vej lige syd for den dansk-­tyske grænse. Men en dansk energi-professor mener, det er et fejlskud af dimensioner, og at varmepumper ville være en bedre løsning.

23. apr 2017 35

Europas største batteri skal lagre vindmøllestrøm lige syd for grænsen

I Nordtyskland bygger Mitsubishi sammen med et hollandsk firma et lithium-ion-batteri på 48 MW, som skal lagre overskydende energi fra vindmølleparker.

12. apr 2017 63

Batterier med en masse salt

Poul-Henning Kamp

En af de mange grønne projekter som Obamaregeringen fyldte penge i var en CMU professor og hans saltvandsbatteri. Saltvandsbatterier er naturligvis velkendte, fra fysik og kemiforsøg til katodisk ...

Elektronikforbud kan udgøre sikkerhedsrisiko

Lithium-ion-batterier kan skabe utilsigtede konsekvenser, hvis passagerenes elektronik havner i flyenes lastrum. Forbuddet kan dog være med til at forhindre terror, vurderer ekspert.

22. mar 2017 11

Tesla-afhopper vil bygge gigantisk batterifabrik i Sverige

Et svensk konsortium med en tidligere Tesla-chef i spidsen vil bygge batterifabrik i Sverige. Den skal stå klar i 2023 og kommer efter planen til at koste over 31 mia. danske kroner. Fuldt udbygget kommer fabrikken til at dække 50 hektar.

9. mar 2017 2

Mega-batterier skyder op i Californien

Markedet for store batterisystemer, der lagrer overskudsstrøm, vokser kraftigt. På verdensplan forventes det at stige fra 2,3 GWh i 2016 til 15 GWh i 2020. Særligt i USA går det stærkt.

6. mar 2017 16

Nordhavn har tilsluttet kæmpebatteri

Danmarks første store by-batteri skal fuldt integreres i elnettet for at teste de nye forbrugsmønstre med elbiler og varmepumper.

1. mar 2017 22

Ny kemi i batterier øger muligheden for at lagre grøn energi

Forskergruppe på Harvard kan gøre lagring af grøn energi i batterier billigere og mere effektiv, uden at batterierne mister kapacitet.

20. feb 2017 16

Nu skal der styr på batterianlæggene

Små og store batterianlæg pibler frem, og forventningen er, at der kommer flere og flere. Nu sender Energinet.dk forslag ud til en såkaldt teknisk forskrift for tilslutning til det kollektive elnet.

17. feb 2017 30

Fabrikken bag Samsungs brændende batterier i flammer

Kasserede batterier fik Samsung-fabrikken bag de skandaleramte Galaxy Note 7-batterier til at bryde i brand.

10. feb 2017 11