close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomkraft

Hot Dansk Thoriumforskning

Thomas Jam Pedersen

Dansk bidrag til international Thorium Molten Salt Reactor-forskning Det er alt for længe siden, I har kunne læse om Thorium Molten Salt Reactor her på ing.dk. Det er ikke med min gode vilje. Bedr...

Fission blev deres skæbne

Poul-Henning Kamp

Japans minister for "rekonstruktion", dvs. oprydningen efter Fukushima, havde en nedsmeltning i to akter og er derfor ikke mere minister. Det går ellers fremad med oprydningen, senest er byen Nami...

Bakterie kan gøre urandepoter mere sikre

Forsøg tyder på, at bakterier rent faktisk kan næres af atomaffald og i tilgift kan hjælpe henfaldsprocessen.

18. apr 2017 5

Atomaffaldet bliver længere på Risø end forventet

Langvarigt politisk tovtrækkeri har gjort det umuligt at følge den oprindelige tidsplan for et atomaffaldsfrit Risø i 2023. Det mener direktøren fra Dansk Dekommissionering.

5. apr 2017 1

Atomkraft, et statsanliggende

Poul-Henning Kamp

Det er lidt surt at jeg har så travlt med at bygge hus, for atomkraftbranchen har aldrig været mere spændende at følge end i disse dage. Som forudsagt gik Westinghouse fallit og selvom Toshibas le...

England skal betale 850 millioner i forlig for nedlukning af atomkraftværker

Fejl i kontrakter vedrørende nedlukning og rensning af atomare lokaliteter koster den britiske regering 850 millioner kroner. Labour finder det dybt uprofessionelt.

31. mar 2017 7

Hemmeligholdt Sovjet-rapport blotlægger atomkatastrofe større end Tjernobyl

En netop offentliggjort rapport fra det tidligere Sovjet viser, at atomprøvesprængninger i det østlige Kazakhstan havde vidtrækkende konsekvenser. Et enkeltstående tilfælde i 1956 var over fire gange så katastrofalt som ulykken i Tjernobyl.

29. mar 2017 53

Halden, Jod-131 (og Thorium?)

Poul-Henning Kamp

Der tales meget om Fake News for tiden og hvis man ved selvsyn vil se et eksempel på fænomenet, kan man google efter "halden iodine" (prøv det!) og til sin overraskelse opdage at Europa åbenbart er...

Tiden går, det danske atomaffald består

Ingen vil tage sig af atomskrottet på Risø, der stadig venter på sit endelige hvilested. Nu har en arkitekt set på sagen fra en ny vinkel.

11. mar 2017 90

Vestager godkender nye russiske reaktorer på ungarsk A-kraftværk

Efter EU-godkendelse bygger den russiske atomkraftleverandør Rosatom nu to nye reaktorer i Ungarn. Greenpeace er bekymret, fordi den ungarske regering har stækket landets uafhængige atomkrafttilsyn, mens andre frygter øget russisk indflydelse i EU.

10. mar 2017 118