close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomkraft

Russisk supercomputer til atomvåben misbrugt til kryptovaluta

En eller flere ingeniører fra Ruslands testcenter for fremstilling af atombomber er blevet anholdt for at forsøge at anvende centrets 1 petaflop kraftige computer til at profitere på Bitcoin-bølgen.

12. feb 2018 14

Domstol: Nej til slutdepot for svensk højradioaktivt atombrændsel

Svensk Kärnbränslehanterings har i dag fået et nej fra den svenske miljødomstol om godkendelse til at deponere højradioaktivt affald i kobberkapsler langt under jordoverfladen. Domstolen mener ikke, at myndigheden tilstrækkeligt har bevist, at der ikke vil opstå korrosion i kobberkapslerne.

23. jan 2018 45

Kig med på nedrivningen af Risøs atomreaktor DR3

Dansk Dekommissionering er i gang med den sidste fase af nedrivningen af atomforsøgsreaktor DR3 på Risø, hvor de har brugt et år på at fjerne den inderste aluminiumstank fra reaktoren. Nu er de sidste støvkorn ved at være suget op, og derefter mangler et lag af grafitblokke bagstøbt med bly og den yderste betonkonstruktion at blive fjernet. Det er en langvarig proces, da reaktoren fra 1950'erne ikke er bygget til at blive pillet fra hinanden. Tanken er bygget af en meget ren form for aluminium af typen 2S, og den har derfor været ekstra sejlivet at skære op.

21. jan 2018

Nu er det sidste støv suget ud af Risøs atomreaktor

Ingeniøren var på besøg hos Dansk Dekommissionering, da sidste del af aluminiums­tanken fra DR3-forsøgsreaktoren blev fjernet.

21. jan 2018 4

Japanske Tepco vil genstarte verdens største atomkraftværk

Japanske Tepco har formelt fået lov at genstarte to reaktorer på verdens største atomkraftværk Kashiwazaki-kariwa.

28. dec 2017 33

Frankrig lover fleksible atomkraftreaktorer, der kan skrue ned, når vinden blæser

Frankrigs nationale elselskaber plæderer for, at kernekraften og vedvarende energi skal supplere hinanden i kampen mod fossile brændstoffer.

6. dec 2017 39

Radioaktiv sky også observeret over Rusland – landet benægter kendskab

Ruslands meteorologiske institut erkender nu, at der, ligesom i Europa, er målt store mængder af ruthenium 106 i landet. Alligevel benægter atomanlæg i centrum af koncentrationen kendskab til et uheld, der kunne være skyld i den radioaktive 'sky'.

22. nov 2017 3

Kontroversiel forskning: Kun få bør evakueres efter atomulykker

Britisk forskningssamarbejde har udviklet en metode til at vurdere, hvor mange mennesker, der bør forflyttes efter atomudslip.

20. nov 2017 29

DTU-forsker om radioaktiv sky over Europa: Vi observerede ruthenium 106 i begyndelsen af oktober

Allerede i begyndelsen af oktober drev ruthenium 106-skyen ind over Europa. På DTU har man aldrig set noget lignende, men forsikrer dog, at der intet er at være bekymret for.

10. nov 2017 23

Radioaktiv sky ligger over Europa - ulykke i Kasakhstan eller Rusland

Flere europæiske atomsikkerhedsinstitutter har registreret en radioaktiv sky, som på nuværende tidspunkt ligger over Europa. De har regnet sig frem til, at den er drevet hertil fra enten Rusland eller Kasakhstan, men ingen af landene har bekræftet en sådan ulykke.

10. nov 2017 16