close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomkraft

Oskarshamn3 overlever med nyt nødkølesystem

Poul-Henning Kamp

Oskarshamn 3 reaktoren var en af dem der ikke kom helskindet igennem post-Fukushima stramningerne og der var en del væddemål om den ville blive lukket. Det bliver den tilsyneladende ikke, OKG har ...

USA opgiver to ny atomreaktorer

Poul-Henning Kamp

To af de atomreaktorer som Toshiba/Westinghouse var ved at opføre i USA, Summer 2 & 3, er blevet opgivet og millardregningen havner hos elkunderne. Kalkulen hos elselskabet er at det ville blive ...

Kritiske fejl fundet i mange strålingsmålere

Softwaren, der bruges til at måle stråling omkring os, er fyldt med sikkerhedshuller, der tillader it-kriminelle at overtage enheden eller at give målerne forkert data.

7. aug 2017 7

Google-algoritme bringer os et skridt tættere på fusionskraft

Sammen med energivirksomheden Tri Alpha Energy har Google udviklet en algoritme, der optimerer energiforbruget under fusion og dermed gør kernereaktionen til en mere realistisk energikilde.

28. jul 2017 2

Klumpfisk-robot kan have fundet atombrændsel i Fukushima-reaktor

Video: Den lille svømmende robot har i modsætning til sine syv forgængere været på en succesfuld mission inde i en nedsmeltet reaktor på det katastoferamte atomkraftværk.

28. jul 2017 27

Russisk atom-ubåd passerede Storebæltsbroen og Langeland

Èn af verdens største atomdrevne ubåd er passeret gennem Storebælt, hvor det imponerende skib var synligt fra Storebæltsbroen og Nordlangeland.

21. jul 2017 47

Så steg regningen for britisk atomkraft med yderligere 19 milliarder

Regningen for at bygge det britiske atomkraftværk Hinkley Point er på få måneder steget med 10 procent til 166 milliarder kroner.

4. jul 2017 148

Hot Dansk Thoriumforskning

Thomas Jam Pedersen

Dansk bidrag til international Thorium Molten Salt Reactor-forskning Det er alt for længe siden, I har kunne læse om Thorium Molten Salt Reactor her på ing.dk. Det er ikke med min gode vilje. Bedr...

Fission blev deres skæbne

Poul-Henning Kamp

Japans minister for "rekonstruktion", dvs. oprydningen efter Fukushima, havde en nedsmeltning i to akter og er derfor ikke mere minister. Det går ellers fremad med oprydningen, senest er byen Nami...

Bakterie kan gøre urandepoter mere sikre

Forsøg tyder på, at bakterier rent faktisk kan næres af atomaffald og i tilgift kan hjælpe henfaldsprocessen.

18. apr 2017 5