close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomkraft

Frankrig lover fleksible atomkraftreaktorer, der kan skrue ned, når vinden blæser

Frankrigs nationale elselskaber plæderer for, at kernekraften og vedvarende energi skal supplere hinanden i kampen mod fossile brændstoffer.

6. dec 2017 39

Radioaktiv sky også observeret over Rusland – landet benægter kendskab

Ruslands meteorologiske institut erkender nu, at der, ligesom i Europa, er målt store mængder af ruthenium 106 i landet. Alligevel benægter atomanlæg i centrum af koncentrationen kendskab til et uheld, der kunne være skyld i den radioaktive 'sky'.

22. nov 2017 3

Kontroversiel forskning: Kun få bør evakueres efter atomulykker

Britisk forskningssamarbejde har udviklet en metode til at vurdere, hvor mange mennesker, der bør forflyttes efter atomudslip.

20. nov 2017 29

DTU-forsker om radioaktiv sky over Europa: Vi observerede ruthenium 106 i begyndelsen af oktober

Allerede i begyndelsen af oktober drev ruthenium 106-skyen ind over Europa. På DTU har man aldrig set noget lignende, men forsikrer dog, at der intet er at være bekymret for.

10. nov 2017 23

Radioaktiv sky ligger over Europa - ulykke i Kasakhstan eller Rusland

Flere europæiske atomsikkerhedsinstitutter har registreret en radioaktiv sky, som på nuværende tidspunkt ligger over Europa. De har regnet sig frem til, at den er drevet hertil fra enten Rusland eller Kasakhstan, men ingen af landene har bekræftet en sådan ulykke.

10. nov 2017 16

Danmark risikerer at skulle rydde op efter amerikansk atomreaktor i Grønland

Slutspillet om koldkrigsbyen Camp Century under indlandsisen nærmer sig, og meget tyder på, at Danmark hæfter for regningen, hvis oprydningen bliver sat i gang.

5. nov 2017 12

Isbyens sidste hemmelighed: Hvorfor droppede amerikanerne byen under isen?

Danske forskere har undersøgt, hvorfor USA stadig nægter at forklare årsagen til, at hæren for 50 år siden pludselig valgte at lukke militærbasen Camp Century placeret under de sammenpressede snedynger i Grønland.

25. okt 2017 21

Udenrigsministeriet mørklagde historier om isby med atomreaktor

Danmarks udenrigsministerium forsøgte i 1950'erne og 1960'erne at censurere journalisters historier om den amerikanske militærbase Camp Century i Grønland for at nedtone planer om missiler under indlandsisen.

23. okt 2017 12

VIDEO: Bog undersøger dansk dobbeltspil om grønlandsk atomreaktor

En underdirektør fra Risø så i 1960'erne igennem fingre med, at amerikanerne tillod mindre udslip fra en atomreaktor under indlandsisen. Det afslører en ny bog om Camp Century.

21. okt 2017 2

Fransk Atomkraft

Poul-Henning Kamp

Det franske atomkrafttilsyn, ASN, har altid haft ry for at være lidt for godmodige, grænsende til det tossegode. Det er svært at måle den slags, det nærmeste man kommer er når man med sikkerhed ka...