

Ingeniørens tidsmaskine
Siden 1892 har Ingeniøren forsynet de danske ingeniører med nyheder inden for teknikkens verden. Mange af dem er et gensyn værd, og i Ingeniørens tidsmaskine dykker vi ned i de gamle årgange og linker til nogle af de vigtige, interessante, sjove eller bare læseværdige artikler. Find selv flere her i Ingeniørernes Kulturarv.
Klik på billedet for at læse artiklen fra 20. juli 1935
Læs også: 1938: Ny Knippelsbro bliver langt bredere
Læs også: Ingeniørvirksomheder præsenterer det store motorvejs-H
Læs også: Nu føres den midtsjællandske jernbane over Roskilde Fjord
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Jeg tror, at der er to hovedårsager. Den første findes nok i den enorme arbejdsløshed på omkring 30%. Der var generel krise i det meste af verden, og man havde i Kanslergadeforliget i 1933 bl.a. iværksat nedskæringer i landbrugsproduktionen for at øge afsætningsprisen - man slog simpelthen dyrebesætninger helt eller delvist ned og bidrog dermed i første omgang til ledigheden. Der til var socialreformen næppe slået helt igennem, og den enkelte arbejder havde muligvis ikke den følelse af social tryghed, som man finder i dag. Alt i alt et enormt udbud af arbejdskraft. En anden årsag findes nok i, at infrastrukturen ikke var så veludviklet, som den er i dag. Det var simpelthen mere bøvlet at transportere store, tunge ting rundt. Omkring Limfjorden var der også store produktioner af cement, kalk, sten og grus. Alt i alt tæller det for lokal produktion af bropiller. Dengang var Danmark heller ikke pålagt at lave internationale udbud af fx anlægsarbejder som dette.
Det er nævnt i artiklen at det er billigere at lave bropiller her i landet end andre steder i verden, kan vi evt. få en uddybning hvorfor det var billigere dengang her i landet ?