Wlan er en hurtig vej til det trådløse netværk
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Wlan er en hurtig vej til det trådløse netværk

I denne første anmeldelse i Ingeniørens serie om trådløse netværk, kigger vi på et sæt bestående af et Wlan-forbindelsespunkt fra Dell, Truemobile 1170, og et Wlan pc-kort, Truemobile 1150. Sættet koster 2.990 kroner plus moms. Ekstra pc-kort koster cirka 1.000 kroner. De to dele blev afprøvet i hver sin ende af en stor villa og på hver sin etage. Det vil sige i udkanten af udstyrets rækkevidde. Men det fungerede problemløst fra første dag.

Forbindelsespunktet (på engelsk: Access Point) er en specialiseret radio-sender/modtager - altså en basestation efter IEEE 802.11b-standarden - der kan betjene trådløse klienter. Det kommer fra Intel, men sælges via Dell, og kan monteres i et kontorlandskab eller i et hjem, hvor man ikke ønsker ledninger trukket rundt i huset. Det kunne også være i en ventesal for folk, der bruger e-mail og Internet.

Wlan-kortet er af typen PCMCIA til bærbare computere, men der findes PCI-adaptere, så kortene kan bruges i en kontor-pc. Dette kort er fra Lucent.

Enkel installation

Installationen er simpel: Først driversoftwaren fra den medfølgende cd-rom, og derpå puttes kortet i et ledigt slot, når pc'en beder om det. PCMCIA-kort tåler at blive puttet i en tændt computer. Man skal huske, at den bærbare computer skal vide, hvad den trådløse netværksgruppe hedder. I dette tilfælde er det »wireless«, da vi skal i forbindelse med Dells forbindelsespunkt, som kræver det gruppenavn fra begyndelsen. Navnet har i øvrigt ikke indflydelse på det »trådfulde« netværks gruppenavn, der stadig kan være Workgroup eller noget andet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten