Windows XP fortsat mere effektiv end Vista

Den kommende opdatering af Windows XP, Service Pack 3, giver en uventet performance-gevinst. Og det er til skade for udbredelsen af Windows Vista, hvis nye service pack, SP1, ikke giver nogen gevinster.

En før- og efter-kørsel med en beta-version af XP SP3 viser, at testpakken Officebench Suite løber 10 procent hurtigere med den ufærdige service pack til XP, til trods for at hensigten med SP3 egentlig kun er fejlrettelser. Det fremgår af test-bloggen Exo.blog, som drives af exo.performance.network, et globalt netværk af Windows-brugere, der løbende tester Windows-baserede produkter med kritiske øjne.

Det værste for Microsoft er imidlertid, at dette resultat gør det endnu mere uspiseligt for de professionelle brugere at skifte OS-generation. Den samme testkørsel med Vista, udstyret med den nye SP1, viser, at Vista-brugere må bruge langt mere tid på at vente og trille tommelfingre, end hvis de havde beholdt den gamle XP. Vista er dobbelt så længe om at gennemføre testen.

Testkørslerne blev udført med en Dell XPS M1710 med 2 GHz Core2 Duo processor, 1 Gbyte RAM og et Nvidia grafikkort GeForce Go 7900GS Video.

Den kombination blev imidlertid kritiseret af bloggens læsere, som mente, at den yderst RAM-krævende Vista blot skulle have mere hukommelse installeret på test-pc'en. Kørslen blev gentaget, nu med 2 Gbyte RAM, og det gav Vista 4 procents forbedring. Altså langt fra nok til at tage konkurrencen op med det gamle Windows XP.

Microsoft har haft besvær med at løbe Vista-markedet i gang på trods af, at de fleste nye pc'er sælges med Vista. Efterspørgslen efter XP-maskiner er stadig så stor, at Microsoft har været nødt til at give kunderne mulighed for en neddatering fra Vista til XP. Desuden er support-perioden for XP blevet forlænget.

Software-firmaet Devil Mountain står bag brugernetværket exo.performance.network, hvor brugere gratis kan downloade analyseværktøjer, såsom Tracker.agent, der indsamler data fra brugernes egne computernetværk og organiserer dem på en måde, der giver overblik over de lokale computerparkers velbefindende. Desuden kan man oploade resultaterne og få glæde af det resulterende, globale overblik med alle mulige tænkelige computerkonfigurationers performance fra Devil Mountain.

Dokumentation

Exo-blog

Emner : Software
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Checkede blog-siden, de havde så vidt jeg kunne se ikke testet 64 bit versionerne.... Jeg har 4GB for blandt andet at kunne bruge større vektorer og matricer til dsp simuleringer uden at bruge swap filen og det kræver en 64 bit udgave af os'et. Og både os'et og andre windows applikationer er efterhånden så sjusket kodet at de blandt andet er ekstremt ram krævende så 4GB eller mere snart er et must!

  • 0
  • 0

Det er vel ikke ret mange private eller firmaer, der opgraderer OS.

Hovedparten af "opgraderinger" sker vel med udskiftning af pc'en, der så leveres med vista.

Microsoft laver større og større OS'er, så pc'erne ikke løber for hurtigt, og brugeren bliver nødt til at udskifte pc'en. :-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten