Wien køber sporvogne for 3 milliarder kroner
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Wien køber sporvogne for 3 milliarder kroner

Den offentlige transport i Wien bliver udvidet med 119 nye sporvogne af typen Flexity fra Bombardier. De nye tog skal produceres på Bombardiers fabrikker i Østrig, og aftalen er indgået mellem Bombardier og trafikselskabet Wiener Linien, der varetager den offentlige transport i den østrigske hovedstad.

»Vi ville have en moderne, bekvem og miljøvenlig sporvogn, der passer til vores eksisterende infrastruktur, til en rimelig pris,« siger Günter Steinbauer, der er vicedirektør i Wiener Linien.

Læs også: Norske AnsaldoBreda-sporvogne skal igen lappes sammen

Hver Flexity-sporvogn er 34 meter lang og har plads til 211 passagerer.

Kontrakten på 431 millioner euro – 3,2 milliarder danske kroner – omfatter også service og vedligehold i 24 år, som Bombardier har det overordnede ansvar for.

Ifølge Bombardier er Flexity den mest solgte sporvogn i verden, og både Düsseldorf, Antwerpen og Gent har i 2015 bestilt modellen.