Wi-fi-spion hjælper dig når der er propper i netværket

Måske har du selv prøvet det: Pludselig dykker hastigheden på din bærbare pc. Det er, som om det trådløse net klumper sammen.

Og det er ikke helt forkert, hvis du befinder dig på et sted, hvor der er mange wi-fi-netværk om det begrænsede frekvensbånd omkring 2,4 GHz, som myndighederne stiller til rådighed. Den tætte trafik gør det nødvendigt at retransmittere flere datapakker, og så falder hastigheden.

Men med en lille USB-enhed koblet til computeren er det muligt at finde frem til de kanaler, der ikke er så overrendte, når nye sendere, accespoints, skal sættes op.

Enheden hedder Wispy og er netop kommet i en ny udgave. Den kan finde ledige kanaler ikke bare i 2,4 Ghz-båndet, som wifi-udstyr traditionel har benyttet sig af, men også i fem GHz-båndet, der ligeledes kan benyttes til formålet.

»Den scanner hele spektret og ser, hvad der er af felt- og signalstyrker inden for et område. På den måde kan man se, hvor hårdt belastet området er inden for forskellige kanaler,« siger key account manager Leif Olesen fra Danbit, der forhandler den nye Wispy.

Han forventer at interessen for den nye kombi Wispy vil stige, fordi flere vil begynde at bruge 5 GHz-båndet i stedet for det gængse 2,4 GHz-bånd, fordi trafikken på kanalerne ved 5 GHz simpelthen er mindre.

Mens den dedikerede 2.4 GHz-Wispy-scanner i den dyreste udgave kan komme ned på en frekvensopløsning på 300 kHz, så 2.4/5-GHz-scanneren levere en raster på 50 kHz.

»Det vil sige, at man bedre kan se kanalerne i forhold til hinanden,« siger Leif Olesen.

Wispy-enheden, der både kan scanne 2,4- og 5-Ghz-båndet, koster 6.000 kroner plus moms, mens den dedikerede 2.4 Ghz-scanner koster 3.098 kr.

Foreløbigt har Danbit næsten solgt lige så mange scannere i 2009, som det var tilfældet for hele 2008. Leif Olesen tilskriver den udvikling øget brug af trådløse teknologier.

» Det er ikke et helt billigt produkt, men man kan hurtigt spare penge. Flere kunder mister forbindelsen eller oplever forsinkelse. Og når de så måler, viser det sig, at de ligger på en default kanal, som alle starter op på,« siger han.

Wispy virker kun med Windows og kan trods navnet ikke bruges til at spionere på naboens datatrafik, men kun til at måle på, hvor stor trafikken er på forskellige radiofrekvenser inden for wi-fi-området.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Der findes udmærkede programmer der kan det samme, spørg Google, 6000,00 kr. er mange penge for noget der kan fås gratis.

 • 0
 • 0

Der findes udmærkede programmer der kan det samme, spørg Google, 6000,00 kr. er mange penge for noget der kan fås gratis.

Måske kunne det være en fornuftig forretningsmodel at tilbyde support til kanalskifte til lavpris. 1500,- + moms. Og så kunne man jo smide en wifi-spray med i handlen! http://j-walk.com/other/wifispray/

 • 0
 • 0

Dette er da noget af det mest ubrugelige jeg har hørt om længe.. til 6000kr

Det kan der vist ikke være nogen tvivl om. En bærbar computer, et trådløst netkort og Kismet/lignende software, så er det klaret.

Derudover så er det en lidt spøjs artikel, da Danbit ikke engang har udviklet hardwaren selv, de forhandler den blot. Wi-Spy DBx (Wispy5 i Danbits katalog) kan købes for 599 USD på http://www.metageek.net/products/wi-spy-dbx -- lige under 3200 DKK. Skal man kun bruge den til at se på 2,4 GHz-båndet, så er den originale Wi-Spy vist rigeligt, og den kan købes til 99 USD -- langt fra de 3.098 kr. Danbit forlanger.

Det er, som om det trådløse net klumper sammen.

Måske skulle man overveje lidt Wifi-spray? http://j-walk.com/other/wifispray/ (argh, lidt for langsom..)

 • 0
 • 0

Hjælp, hjælp:

Jeg benytter et trådløst tastatur og en trådløs mus, fra Microsoft, varen hedder sådan cirka »Natural Wireless Ergonomical Keybord 7000«, og musen hedder cirka noget tilsvarende. Problemet er, at forbindelserne svigter hele tiden, hver gang i nogle sekunder ad gangen, jeg behøver at flytte på tastaturet, eller musen, for at genskabe forbindelsen. Skyldes dette mine naboer, eller er produkterne direkte noget lort?

Problemer var oprindeligt meget værre, helt håbløst, indtil jeg lærte at indstille Windows til at opføre sig som en server for baggrundstjenester, det hjalp meget, alligevel bortfalder forbindelserne meget ofte, enorm irritation.

Er der tricks, så jeg kan forbedre de to trådløse forbindelser? Enhver art af hjælp, efterlyses. På Internet har jeg kun kunnet finde nogle vrede omtaler af disse produkter, ingen løsninger på problemet, som ligner, det håber jeg da, at der er en løsning som jeg blot måske ikke kender, fordi der ellers burde være i tusindevis af vrede kunder?

(jeg har ingen andre trådløse forbindelser, bortset fra min telefon, og den befinder sig aldrig nær).

 • 0
 • 0

Rune, hvordan vil du finde andre enheder støje i båndet ... fx en rumføler?

Danbit har forresten altid forlangt overpriser.

 • 0
 • 0

Har ikke nogen erfaring med trådløs tastatur, så et skud i tågen Tastaturet køre på en kanal som mange andre bruger, Skift til en anden kanal hvis muligt. Windows slukker forbindelsen for at spare strøm, se i enhedshåndtering, eller brug den anbefalede wifi-spray 

 • 0
 • 0

Har ikke nogen erfaring med trådløs tastatur, så et skud i tågen Tastaturet køre på en kanal som mange andre bruger, Skift til en anden kanal hvis muligt. Windows slukker forbindelsen for at spare strøm, se i enhedshåndtering, eller brug den anbefalede wifi-spray 

Prøv med Network Stumbler, gratis og effektivt.

 • 0
 • 0

Med et almindeligt 802.11 netkort kan man udelukkende finde andre 802.11 netværk. En Wi-Spy er ikke et netkort, men en trådløse spektrumanalyzer. Den kan med andre ord finde alle støjkilder på det pågældende bånd; 2.4GHz eller 5GHz.

Kombineret med et 802.11 kort kan dette bruges til at kortlægge støjniveauer både i forhold til eksisterende 802.11 netværk og til andre støjkilder (mikrobølgeovne, babyalarmer, trådløse telefoner, ... listen er enorm).

Jeg har selv både MetaGeeks 1st gen Wi-Spy og deres Wi-Spy 2.4x og benytter dem flittigt til at fejlfinde og optimere 802.11 netværksopsætninger samt andre radionet i samme frekvensbånd.

Forøvrigt findes der software til Wi-Spy til både *BSD, Linux og OS X, f.eks. spectools til BSD/Linux og EaKiu til OS X. Se http://www.metageek.net/support/downloads

 • 0
 • 0

Problemer var oprindeligt meget værre, helt håbløst, indtil jeg lærte at indstille Windows til at opføre sig som en server for baggrundstjenester, det hjalp meget, alligevel bortfalder forbindelserne meget ofte, enorm irritation.

Er der tricks, så jeg kan forbedre de to trådløse forbindelser? Enhver art af hjælp, efterlyses.

Mine bud vil være at: Du skal prøve, at øge prioriteten for den process der styrer input fra mus og tastatur. Flytte modtageren tættere på/til et andet sted. Skifte til friske ikke genopladelige batterier.

mvh Nicholai

 • 0
 • 0

Jeg var engang til et seminar hos Delta omkring udvikling af trådløse ting.

Der blev den faktisk nævnt som et alternativ til en rigtig spektrumanalysator. Jeg tror faktisk, der var flere, der troede på det var en brugbar løsning.

Nu havde jeg heldigvis lige fået en Vektor Signal analysator, så jeg kunne kun smile af det :D

mvh Nicholai

 • 0
 • 0

Vi bruger WiSpy @ 2.4GHz ifbm udvikling af industrielle produkter med radio kommunikation. WiSpy er ikke en spectrum analyser, men en ekstrem hurtig og effektiv måde at få et overblik over trafikken i det åbne 2.4GHz bånd. Den er muligvis ubrugelig i private hjem, men er højst anvendelig for professionelle / semi-professionelle. Tillige nem at installere, ikke ressourcekrævende, intuitiv.

 • 0
 • 0

Jeg har anvendt WiSpy i 2.4 GHz versionen i forbindelse med måling på ZigBee og andre smalbåndede radioer i 2.4 GHz ISM båndet. Det er et glimrende værktøj til prisen* og kan slet ikke erstattes af diverse WiFi kort + analysesoftware, da disse ikke kan se andet end WiFi signaler, mens WiSpy ser alt hvad der foregår i båndet, incl. mikrobølgeovne, videosendere osv.

 • Købt hos Crownhill Associates i England for 1000 kr ex. moms + forsendelse. De har også den nye version til ca. 3000 kr.
 • 0
 • 0

Jeg kan konstatere, at der hvor jeg bor kan jeg se ca. 50 trådløse net. Mit er det eneste på 5 GHz, så der er bestemt ingen trængsel. Der bliver ikke pladsmangel på det net foreløbigt.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten