WHO: Luftforurening er i samme kategori som cigaretter og asbest

Et agentur under Verdenssundhedsorganisationen WHO konkluderer nu, at der er klare beviser for, at luftforurening er skyld i lungekræft. Det skriver blandt andre BBC.

Organisationen placerer luftforurening i gruppe 1, en kategori med en række kendte kræftårsager, herunder tobaksrygning, uv-stråling, asbest og plutonium.

WHO-agenturet International Agency for Cancer Research (IARC) opfordrer politikere til at handle.

»Den luft, vi indånder, er forurenet med en blanding af kræftfremkaldende stoffer. Vi ved nu, at udendørs luftforurening ikke blot udgør en væsentlig risiko for helbredet i almindelighed, men også er en førende miljømæssig årsag til kræftdødsfald,« siger Kurt Straif fra IARC til BBC.

Agenturet peger på, at lungekræft på grund af fine partikler i luften var skyld i 223.000 dødsfald på verdensplan alene i 2010. Hertil kommer ca. 3,2 millioner døde på grund af andre virkninger af forureningen.

Ud over lungekræft antyder data også, at der er en sammenhæng mellem luftforurening og kræft i blæren.

Dokumentation

Rapport fra WHO

Emner : Forurening
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu har toneangivende forskere i de sidste 40 år fortalt befolkningen at hverken arbejdsmiljø eller miljøforurening, herunder luftforurening betyder noget særligt for kræfthyppigheden, og kun kosten, rygning, alkohol, solbadning og sex var væsentlige faktorer. Derfor er det opløftende at det nu har ændret sig, og at forskerne er blevet klogere, men det væsentlige er at indse at kræft er multifaktuelle sygdomme, som skyldes mange samtidige eller efterfølgende kemiske, fysiske og biologiske påvirkninger sammen med mindsket modstandskraft pga. genetik, infektioner og usund eller manglende ernæring. Men hvis vi udsættes mindre for kræftfremkaldende stoffer eller "kræftvækkere", som pioneren Johannes Clemmesen gerne kaldte dem, så bliver kræftrisikoen alt andet lige mindre. Så lad os komme i gang!

  • 1
  • 1

Tobak kan forbydes. Biler kan ikke forbydes.

Så derfor bør man forbyde tobakken.

Biler kan evt. monteres med filtre eller elektriske motorer.

Måske er FREE ENERGY løsningen ?

Kig på internettet efter FREE ENERGY løsninger.

Og forbyd tobak. Jo hurtigere, jo bedre.

  • 1
  • 6

Danmarks største forurener er Mærsk. Men eftersom denne koncern er en flittig bidragyder hos flere politiske partier, så er det ikke noget der skal diskuteres i mainstremmedierne. Den ene tjeneste er den anden værd - uanset hvad Lars Løkke Rasmussen siger.

  • 1
  • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten