WHO: Covidvacciner har reddet mindst 470.000 liv i Europa

28. november 2021 kl. 16:0411
WHO: Covidvacciner har reddet mindst 470.000 liv i Europa
To engangssprøjter med Pfizer/BioNTech-vaccinen. Illustration: Raimond Spekking, CC BY-SA 4.0.
I WHOs europæiske region er næsten en halv million dødsfald blevet afværget af covid-vaccination i aldersgruppen 60+.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ifølge et studie fra WHO og det europæiske center for sygdomsforebyggelse og kontrol, (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) har vaccination mod covid reddet 470.000 liv blandt europæere på 60 år og derover.
Opgørelsen omfatter ikke yngre mennesker og tæller heller ikke de sparede liv med ved begrænsning af smitte. Beregningen går udelukkende på, hvor mange smittetilfælde i 60+ aldersgruppen, som undgik at få en dødelig udgang takket være vaccination.
“Covid-19 har medført et ødelæggende dødstal i vores region, men nu kan vi sige kategorisk, at uden covid-19-vacciner som et redskab til at begrænse epidemien, ville endnu flere være døde," siger WHO's europachef Hans Kluge ifølge en pressemeddelelse.

Halvanden million døde af covid

Undersøgelsen omfatter 33 af de i alt 53 lande i WHOs Europa-region, der rækker ud over det geografiske Europa og bl.a. omfatter Israel og Ukraine. Samlet bor der 900 millioner mennesker i regionen.
Siden december 2019 har der været over 1,5 mio. bekræftede tilfælde af dødsfald med eller af SARS-CoV-2, og 90.2 procent af dødsfaldene er sket blandt mennesker over 59 år. Analysen af vaccineeffekt er sket på tal fra december 2020 og frem til november 2021.

Covid-vaccinationsprogrammer er udrullet i hele regionen - i Danmark i december 2020 - men der er stadig stor ulighed i tilgængeligheden af vacciner både imellem landene og imellem borgere i de enkelte lande, skriver WHO.

“Covid-19-vacciner er et moderne medicinsk mirakel, og denne undersøgelse viser, at de gør, hvad de lover: De redder liv og giver en meget høj beskyttelse mod alvorlig sygdom og død. I nogle lande ville dødsraten have været den dobbelte uden vaccinerne," siger WHO-chefen, som opfordrer landene med lave vaccinationsrater til at prioritere vaccination af de særligt udsatte grupper.

Vaccination af de ældre reddede flest liv

Undersøgelsen viste en forskel i reduktion af dødeligheden alt efter den måde, vaccinationsprogrammerne blev rullet ud. Lande, der satsede på tidlig og fuldstændig vaccination af de ældre, viste det største fald i antal covid-dødsfald..

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 33 undersøgte lande i studiet er: Island, Israel, Norge, Malta, Spanien, Finland, Irland, England, Cypern, Portugal, Grækenland, Frankrig, Østrig, Belgien, Italien, Luxembourg, Sverige, Ungarn, Litauen, Schweiz, Estland, Makedonien, Montenegro, Slovenien, Polen, Tjekkiet, Kroatien, Letland, Rumænien, Slovakiet, Moldova, Ukraine og Skotland.

Hele undersøgelsen kan læses på Eurosurveillance.org: Estimated number of deaths directly averted in people 60 years and older as a result of COVID-19 vaccination in the WHO European Region, December 2020 to November 2021

11 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
1. december 2021 kl. 18:50

Egentlig paradoksalt at ing.dk er så meget fremme i skoene med at fjerne covid-19 misinformation, mens misinformation om klimaet får lov at stå urørt

Det er fordi covid misinformationen er udtænkt af amatører på en Russisk troldefarm, medens klimamisinformationen er udtænkt af de fineste Amerikanske spindoktorer penge overhovedet kan skaffe.

En klimaløgn krydret med passende doser sandhed er meget, meget sværere at gennemskue for en lægmand (journalist) end Putlers groteske covid tosserier.

https://www.nytimes.com/2021/08/05/us/politics/covid-vaccines-russian-disinformation.html

19
1. december 2021 kl. 15:43

Måske var debatten under lavmålet

Men oprydningen hænger da også noget i bremsen ?

Egentlig paradoksalt at ing.dk er så meget fremme i skoene med at fjerne covid-19 misinformation, mens misinformation om klimaet får lov at stå urørt, trods det faktum, at skadevirkningerne potentielt er meget værre??

13
30. november 2021 kl. 16:07

Nu hvor debatten er på vej under nulpunktet, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at ekspræsident Trump for længst er kommet med kurene mod den ikke-eksisterende Corona-virus ;-) Se selv her: https://www.youtube.com/watch?v=CCkWzr1o4EU

10
30. november 2021 kl. 12:22

Danmark er ikke med i de undersøgte lande.

Hvad der ikke er i fokus, er at vi stadig er midt i en pandemi. Hvor uhindret smitte frembringer flere og flere mutationer. Vaccine kan ikke bruges som det eneste redskab.

Heskedoktorer og troldefix er et problem, men svage politiske ledere og svage sundhedsvæsener er et større problem. Særligt for Covax.

Ophævelsen af vaccinepatenter vil ikke løse noget, da produktionen af vacciner ikke længere er et problem.

8
30. november 2021 kl. 11:38

I et af dine eget link kan man finde:

Note: Patients are asked to consult a doctor. The WHO and the US FDA currently advise against the use of ivermectin in covid patients outside of clinical trials.

Men både WHO og FDA er selvfølgelig med i den store konspiration sammen med Bill Gates og gud ved hvem.

Se evt. også her https://www.bbc.com/news/health-58170809

Har du prøvet med klorin, blegemiddel, Hydroxyklorokin og hvad ellers deer er blevet anbefalet af folk med absolut ingen viden på området?

Du er offer for en af det post-faktuelle samfunds konspirationsteorier Lars.

7
30. november 2021 kl. 11:36

. <a href="https://c19ivermectin.com/">https://c19ivermectin.com/</a&gt; <a href="https://swprs.org/why-ivermectin-works-and..">https://swprs.org/why-ive…;.

The people behind c19ivermectin.com are attempting to provide a counternarrative to that and are doing their best to present it in a way that it appears scientific. But their approach raises serious questions about whether it can possibly produce valid information. And the fact that it produces spurious results with other chemicals suggests that it doesn't.

https://arstechnica.com/science/2021/09/the-anonymous-meta-analysis-thats-convincing-people-to-use-ivermectin/