VW-skandalen rammer Danmark: 91.000 biler har haft snydesoftware

28. september 2015 kl. 14:2423
VW-skandalen rammer Danmark: 91.000 biler har haft snydesoftware
Illustration: Volkswagen.
Danske Volkswagen-biler har også haft den famøse snyde-software installeret. Det siger VW selv til Ritzau.
Artiklen er ældre end 30 dage

91.000 Volkswagen-biler på danske plader er i søgelyset for at have haft den famøse software, der snyder med emmisionsdata i tests, installeret.

Det meddeler VW selv ifølge Ritzau.

Dermed er de danske bilejere nu også indblandet i den verdensomspændende skandale, der udvikler sig fra dag til dag.

Tidligere i dag kom det frem, at den nu tidligere topchef for VW-koncernen, Martin Winterkorn, er blevet sigtet for bedrageri af de tyske anklagemyndigheder i Braunschweig, hvor Volkswagen har hovedsæde, ligesom tre udviklingschefer hos VW er blevet suspenderet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Volkswagen skal stå skoleret for transportministeren

VW Danmark understreger over for Ritzau, at de berørte biler er 'fuldstændig sikre at køre i'. Endnu ved man ikke, om snyde-softwaren ligger aktivt eller inaktivt i bilerne, men der arbejdes på at finde en løsning på problemet, skriver bl.a. finans.dk.

Volkswagen Danmark arbejder sammen med de danske myndigheder for at få oplyst de 91.000 stelnumre på de berørte biler, så kunderne hurtigst muligt kan få direkte besked om, hvad de skal gøre. Indtil da sender Volkswagen en generel mail ud med svar på de mest presserende spørgsmål, kunderne måtte have på nuværende tidspunkt, skriver Berlingske.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
23
29. september 2015 kl. 15:55

http://finans.dk/live/erhverv/ECE8068213/VW-g%C3%B8r-klar-til-at-tilbagekalde-11-mio.-biler/?articleId=8068213&ctxref=ext

Jamen det skal da nok hjælpe! Så dermed mister bilerne muligheden for at køre med meget lav emission, hvis der ikke drejes på rattet og køres med et råddent æg under speederen.

Undskyld, men jeg fatter simpelthen ikke hvad meningen skulle være med at fjerne den software. Problemet er hardware, ikke software!

Hey, forslag: Hvis SCR og Adblue bliver mere eller mindre obligatorisk, kunne man så ikke slippe for den forbistrede EGR ventil, som bare sidder og venter på at sode til og blive defekt? (det har jeg prøvet med en VW 2,0 diesel, dog ikke EA189 versionen) Jeg vil hellere betale for mere Adblue! Det er sikkert også billigere i længden.

Der skal ikke betales registreringsafgift af Adblue, som man tanker på en tankstation. Det skal der for en EGR ventil, samt den tilhørende EGR køler.

21
29. september 2015 kl. 09:07

Min C-Max er efter en motoroptimering hos Scan-tune I Galten, nu betydelig bedre kørende med jævnere motorgang og lavere forbrug (3-5km/l) ved samme kørselsmønster, og dermed sikkert også med mindre forurening, men det kan jeg nok ikke få godtgjort på den grønne afgift, for den har jo også fået 60hk og næsten 100Nm mere ...

Har du ikke fulgte med? Den eneste grund til at Scan-tune og andre baggårdstunere kan får noget ud af bilen som fabrikkerne ikke kan, er at de overhovedet ikke behøver bekymre sig om forurening og levetid. Din C-Max forurener med sikkerhed meget mere end den gjorde før - og også mere end de omtalte VW'ere.

20
29. september 2015 kl. 08:58

Hvad med den grønne afgift / vægtafgiften? Er der ikke snart en vaks mand / dame på borgen, der får fingeren ud og får den sat op, så den matcher de nye udledningsværdier?

Vi kan da ikke have de miljøsyndere til at køre rundt mellem os, uden at de skal betale ekstra for det..

Måske skal vore egen sættes tilsvarende ned i stedet? Og ja, en tilbagebetaling imødeses med glæde......

Min C-Max er efter en motoroptimering hos Scan-tune I Galten, nu betydelig bedre kørende med jævnere motorgang og lavere forbrug (3-5km/l) ved samme kørselsmønster, og dermed sikkert også med mindre forurening, men det kan jeg nok ikke få godtgjort på den grønne afgift, for den har jo også fået 60hk og næsten 100Nm mere ...

19
29. september 2015 kl. 05:14

Det rygtes, at VW allerede har en prototype af en motor uden snydesoftware klar, og at denne er under test i en Passat.

Køretøjet kan skimtes nederst til venstre i dette billede.

18
28. september 2015 kl. 23:16

lyder det gamle ordsprog. Det gælder også her. I Europa har man i første omgang set på økonomi. Her har en dieselmotor en stor fordel, og fordelen stiger ved højere temperatur hvilket genererer mere NOx. Her har bilfabrikkerne så arbejdet på at optimere motorerne, og i de senere år også på 'målemetoden'. Det næste vi har set på i Europa er så de ultrafine partikler. Jo finere partikler, jo farligere er de. Her er man så begyndt og se på katalysatorer. I USA ser de så også på NOx og man kan ikke nå optimal virkning på alle tre parametre på en gang, så går det galt, eller for at citere Ebbe Rode "a' ka' ta alle velgere ve' næsen på jen gång, men a katte bli ve' me' et". Det der så er sket er, at har forsøgt at snyde på vægten. Den slags er dyrt, især i USA. Der er dog et par spørgsmål der står åbne; Når vi nu ikke samtidigt kan optimere på CO2, ultrafine partikler, og NOx, hvordan skal kagen så deles? Hvorfor fokuserer USA på NOx? Det der kan undre, er at de har løbet risikoen, når de kunne have undgået problemerne ved ikke at levere diesel i USA. Er der en løsning på NOx problemet, f.eks. ved at tilsætte urea til udstødningen? Virker den også i almindelig drift? Virker den også når man 'jokker på sømmet'? Disse sidste punkter er måske et bedre emne i et ingeniørforum.

17
28. september 2015 kl. 22:50

Nej de har det, med mindre de i mellemtiden har fået ny software.

16
28. september 2015 kl. 22:42

Alle biler skal type godkendes før de kommer på gaden, der er her bilen skal igennem en lang række test. Her bliver NOx, CO2, km/l, støj, sikkerhed og en masse andet målt. Bilen skal være i salgbar stand og derfor er softwaren i bilen, på det tidspunkt.

Der er så regler der forbyder dem, at ændre for mange ting på bilen, ellers skal de stille op til en ny godkendelse.

Syn måler ikke alle disse ting og fanger derfor ikke eventuelle software ting.

14
28. september 2015 kl. 21:49

Jeg er nu utroligt glad for min benzin VW Caddy

Jamen mange var da også utrolig glade for deres Puch Maxi efter at den havde fået boret plomben ud og hakket stemplet og fået en større strålespids i karburatoren og pillet luftfiltret af :-)

Det er vel ca. der at VW er lige nu, på niveau med min ungdoms knallertbøller, det var i hvert fald den tanke der strejfede mig da en Golf maste sig forbi mig på vej hjem idag!

13
28. september 2015 kl. 20:55

Det eneste der testet til syn er CO2 værdien.

NOx og andre ting bliver ikke målt da udstyret, så vidt jeg husker, er meget dyrt.

12
28. september 2015 kl. 20:18

Det er dem som leverer styringerne siges der......nå! Jeg er nu utroligt glad for min benzin VW Caddy og den behandling jeg har fået hidtil, fra VW.

Personligt tror jeg bare, at det er et amerikansk politisk svar på ,at amerikanerne blev taget i at spionere på Merkels telefon.

Hvis man tror at amerikanerne er så blåøjede at de tror på ethvert reklameudsagn er man naiv. De har vidst det længe. Amerikanske godkendelsesprocedurer er langt grundigere end tysk grundighed, hvilket skyldes en sulten flok advokater der med lys og lygte leder efter grunde for at starte erstatningssager.

Caddyen kører med det brændstofgennemsnit (13,5km/l) som fabrikken angiver (GPS testet) og sammenlignet med min tidligere Berlingo er den utroligt billig i drift.

11
28. september 2015 kl. 20:11

Jammen det bliver spændende at se hvor mange der tager mod tilbuddet:

Kom gratis ned og få opdateret din bil til at køre kortere pr. liter Diesel, og køre som en spand lort - for at få NOx ned..

10
28. september 2015 kl. 19:58

Hvis der er en grænseværdi for NOx, hvorfor er bilerne så ikke dumpet til syn? De berørte modeller starter i 2009 så nogle må have været forbi synshallen.

7
28. september 2015 kl. 17:12

Bilerne har ikke forandret sig bare fordi problemet blev opdaget, så bilerne sviner hverken mere eller mindre end de gjorde sidste måned. Bilerne er derfor lige så "sikre" som de var sidste måned.

VW mener at man ikke skal gå i panik og tro at bilen eksploderer i morgen eller at alt dør i kølvandet af bilen.

Forstår mig rigtigt, jeg syntes bestemt at det hele er noget svineri fra VW, men har en mistanke om at der er flere mærker derude, som også fusker med resultaterne, VW er bare dem der blev opdaget.

Der har kørt flere kampagner i radioen, om at man kan komme ind og få opdateret sin bil gratis, med ny software. Det har været mærker som Toyota, peugeot/citroen (hvor diesel motoren ligger i Ford og Volvo også) med flere. Om denne gode service er en gave til ejerne eller om det er et forsøg på at slette sporene, det er så spørgsmålet.

Man må håbe at EU for taget sig sammen, til at få indført en mere realistisk målemetode, som de har varslet med længe. Som det er nu findes der alt for mange måder man kan snyde i testen på. Når metoden er klar, syntes jeg at der skal indføres en slags stikprøve på bilerne der findes ude på vejene, så bilfabrikanterne ikke bare kan lave softwaren om, når bilen sælges.

Personligt er jeg interesseret i, hvor beskidt min 15 år gamle bil er, i forhold til det nyeste nye. Jeg kan desværre ikke købe E85 i Danmark, men det kunne også være spændende at se, hvor meget det sviner istedet.

6
28. september 2015 kl. 15:59

VW Danmark understreger over for Ritzau, at de berørte biler er »fuldstændig sikre at køre i.«

Øh, det må vist være en fejl, VW Danmark. Hvis bilerne udsender mere NOx end tilladt, så er der folk som bliver syge. Hvorfor kalder i det "sikkert"?

5
28. september 2015 kl. 15:49

Danske Volkswagen-biler <strong>har også haft</strong> den famøse snyde-software installeret. Det siger VW selv til Ritzau.

Det er vidst en tilsnigelse, hvis man læser videre:

VW Danmark understreger over for Ritzau, at de berørte biler er »fuldstændig sikre at køre i.« Endnu ved man ikke, om snydesoftwaren ligger aktivt eller inaktivt i bilerne, men der arbejdes på at finde en løsning på problemet, skriver bl.a. finans.dk.

3
28. september 2015 kl. 15:16

Jeg læste at de mener at det berør 2.1 mil Audi'er. Med 2.1 mil Audi'er og 11 mil VW taler vi altså om op til 13.1 mil biler uden Skoda og Seat. Og hvis man kan tage de ting som jeg har læst for gode vare så har jeg læst at det er op til 40 gange de angivet NOx værdier, og jeg er 100 procent med på at det ikke er alle som vil opleve en faktor på 40 gange, der er nok tale om kold motor med fuld gas på og en masse andre ting. Men 40 gang 13,1 mil biler svare altså til over en halv milliard biler.

Så til det danske tal: 91.000 VW biler, jeg er med på at vi ikke har de samme NOx værdier som US har og at man der ikke kan sige 40 gange, men de forurener stadig mener end de opgivet tal og hvis man ganger 91.000 med 40 svare det til mere end resten af den danske bil park (over 3.6 millioner biler). Yes det er vis og vis, men det siger noget om omfanget og problemet generelt.

At VW's PR chef Søs så siger at det ikke berør danske bil ejer fordi at det er ikke noget som de danske myndigheder måler på, siger bare for mig at hun slet ikke har forstået problemstillingen, jeg har købt en Skoda Greenline fordi at jeg forventer at den er renere og bedre for miljøet og ikke for hvad de danske myndigheder måler på. Når i slår noget op som miljø rigtig så har i en forpligtelse til at det også er mere miljø rigtigt en standarden og ikke at min bil forurenere mere end alle mine venners bil til sammen, yes godt nok kun på parameter NOx.

2
28. september 2015 kl. 15:12

Det er den samme historie med dem... Det er et mærke VAG.

Porsche har også fået maskiner fra VW.

1
28. september 2015 kl. 14:43

Hvad med Audi, Skoda og Seat ?. De bruger jo også i høj grad VW's dieselmotorer ?