VW-biler i karantæne, mens myndighederne undersøger dem for nye teknik-tricks

Volkswagen har hemmeligholdt software i nyeste biler, der potentielt kan snyde de officielle emissionstest. Selvom den skandaleramte bilproducent ikke længere udstyrer biler med det stykke snyde-software, som i sidste måned kickstartede den såkaldte dieselgate, er de nye modeller ikke uden problematiske teknik-tricks, mener amerikanske myndigheder.

Læs også: Volkswagen tilbagekalder 11 millioner biler i 2016

De nye VW-biler er derfor i karantæne mens USA’s miljømyndighed EPA undersøger om også de nye Golf og Beetler forsøger at snyde på vægten.

Det skriver flere internationale medier.

Læs også: Dansk VW-datterselskab fuskede med tests af skibsmotorer

VW-koncernen afslørede selv det problematiske stykke ekstraudstyr over for amerikanske myndigheder i slutningen af september. Og det har givet anledning til en række spørgsmål fra myndigheden.

Kan være designet til at snyde officiel test

Det nye problematiske stykke teknik består af en katalysator, der kan opvarmes hurtigt for at forbedre, hvor godt bilen opløser nitrogen oxide til nitrogen og ilt.

Læs også: USA vil fremover teste biler for svindelsoftware

Teknologien bliver ifølge Associated Press rutinemæssigt installeret på biler, men det er lovpligtigt at oplyse myndigheder for at få det emissionscertifikat, der kræves for at sælge bilen.

Det har Volkswagen undladt at gøre i sin ansøgning.

Læs også: Minister efter VW-sagen: Ingen danske stikprøver af emissioner

Spørgsmålet er derfor, om softwaren der styrer katalysatorens temperatur, opfører sig på samme måde i test som på vejen. Indtil USA’s myndighed er tilfredse med VW’s svar, må de nye biler vente i karantæne, og Volkswagen-forhandlere må undvære nye biler som erstatning for de ældre VW-køretøjer, der ikke længere må sælges.