Volkswagen opdager fejl og vil have alle Golf 8 forbi værksted

12. januar 2021 kl. 10:5714
Volkswagen opdager fejl og vil have alle Golf 8 forbi værksted
Illustration: Alexander Migl / Wikimedia Commons.
Volkswagen vil installere ny kontrolenhed og køre softwareopdateringer for at få den indbyggede skærm til radio og GPS til at virke igen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bilproducenten Volkswagen overvejer at indkalde alle modeller af den nye Golf 8 til en tur forbi værksted på grund af store problemer med bestsellerens indbyggede infotainment-skærm, der fejler igen og igen.

Det skriver det tyske medie Frankfurter Allgemeine på baggrund af oplysninger, som mediet har fået videregivet.

Ifølge oplysningerne virker skærmen, der bruges til blandt andet radio og navigation, først igen efter at have ventet i flere timer med slukket motor. Volkswagen har fundet frem til, at fejlene skyldes en kontrolenhed i infotainment-systemet, som derfor skal udskiftes. Derudover skal softwaren opdateres, skriver Frankfurter Allgemeine.

Det vurderes at tage omkring fem timer i arbejdstid at rette op på problemet. I mellemtiden skal kunder tilbydes en lånebil. Der er ifølge Frankfurter Allgemeine ikke tale om en officiel tilbagekaldelse fra transportmyndighederne, og Volkswagen vil derfor reklamere for reparationen med rabatkuponer til mindre services.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skulle efter sigende dog ikke være muligt at fikse en fejl, hvor touch-kontrollen til at justere lydniveau og klimaanlæg ikke lyser om natten, hvilket praktisk talt gør den ubrugelig. Det skyldes, at det enten er teknisk umuligt eller for dyrt, skriver Frankfurter Allgemeine.

Ifølge mediets oplysninger informeres kunder per brev i løbet af et par dage.

I midten af maj 2020 måtte Volkswagen stoppe for leveringer af Golf 8 på grund af en softwarefejl i den nødopkaldsfunktion, som automatisk ringer alarmcentralen op ved en alvorlig ulykke. Volkswagen rettede fejlen og kunne levere de nye biler tilbage til kunderne i løbet af et par uger.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
7. januar 2022 kl. 20:21

Så vidt jeg ved har VW forsøgt at gøre Tesla kunsten efter ved at have egen software udvikling i eget hus, i stedet for at købe tredjeparts produkter som hidtil.

Hvorfor går udviklingen baglæns?

Biler som ikke fungerer fordi der er fejl i softwaren og biler som sendes på markedet uden at softwaren er færdigudviklet. Dem der så virker er bøvlet at betjene, det kræver ofte en stribe af indtastninger blot for at skrue op eller ned for en funktion.

Nu læser man også at den er gal med de nye ellokomotiver

Der er så åbenbart nogle som synes at det er vældig smart at kunne lire en lang indtastningsprocedure af for - naboen eller vennerne, og få en overflødig feature til at spille i øsen. Det er jo godt for dem, men kunne andre ikke-så-interesseret-i-det-lir bare få adgang til mere simple analoge modeller, som måske endda kan leveres langt hurtigere please.

13
7. januar 2022 kl. 18:22

Mange biler kæmpe udgift / indtægt

12
7. januar 2022 kl. 16:36

Det kan VW da lige rette ved det normale serviceeftersyn, så kan Golfejerne selv betale de 5 timer det tager at finde hoved og hale i tysk udtænkt soft-ware programmeret i Langbortistan

Så vidt jeg ved har VW forsøgt at gøre Tesla kunsten efter ved at have egen software udvikling i eget hus, i stedet for at købe tredjeparts produkter som hidtil.

Deres problemer med ID.3 var efter rygterne, at deres erfaringer med udvikling af software, var begrænset, og de derfor ikke kunne få softwaren "færdig" i tilstrækkelig grad. Så alle de nye ID.3er stod på lager i op mod et år.

Jeg ved så ikke om det er VW selv der har programmeret infotainment i Golf 8, men det kan være at problemerne er gået igen her. Spørgsmålet er hvornår lakken af tysk grundighed er blevet for ridset, og hvor længe VW kan lade det være kundernes problem.

11
7. januar 2022 kl. 12:54

I forhold til den fejlrettede software, så har der været skrevet en del om emnet i slutningen af december i tyske og engelske medier. Herunder informationer der virker mere præcise end den her citerede artikel.

Problemerne med Golf 8 er store, og det er fint at Ingeniøren tager det op. Men emnet kunne godt fortjene mere end en citatartikel med kun én kilde.

10
7. januar 2022 kl. 12:43

Kontrollerne til at betjene temperatur og volumen mangler belysning. Og samtidig er der tale om touch-flader som er nær umulige at lokalisere og betjene korrekt i mørke. Lige det problem har ikke noget med software at gøre, det er lamperne der mangler. Måske har VW's designere tænkt, at de kunne undværes, fordi man i stedet kan bruge stemmestyring. Det tror jeg faktisk også, at en tysker kan. Men i den danske udgave af stemmestyringen har VW valgt at udelade lige præcis stryingen af klimafunktioner. Suk.

9
16. januar 2021 kl. 21:34

#7 Flemming: Tror at problemet ligger i et teknisk problem som er svært at udbedre.

Ja, det forstår jeg egentlig godt. Hver eneste gang jeg selv laver alvorlige fejl, er det også urimeligt dyrt og næsten uoverkommeligt for mig at rette op på det. Så, pyt. :)

7
14. januar 2021 kl. 00:55

At man er så arrogant, at man er ligeglad med det.

Kommentar til Thomas Jørgensen # 6. Tror at problemet ligger i et teknisk problem som er svært at udbedre. Arrogance er nok ikke det rigtige ord. Jeg tror at VW gerne ville løse problemet - hvis det var muligt eller overkommeligt. En moderne bil har en overflod af elektroniske funktioner. Desværre medfører det også en overflod af mulige fejlkilder. Jeg misunder egentlig ikke bilproducenterne. Lille årsag - stor udgift. Mange biler - kæmpe udgift.

6
13. januar 2021 kl. 20:19

#4: forstår ikke dit indlæg?

Det er latterligt at man ikke vil rette op på en bil, hvor man i mørke ikke kan betjene klimaanlægget, fordi knapperne pludselige bliver usynlige pga en defekt i "infotainmentsystemet". At man er så arrogant, at man er ligeglad med det.

5
13. januar 2021 kl. 13:32

Normalt har en producent 3 forsøg på at rette en fejl på et leveret produkt. Jeg har selv brugt bestemmelsen. Det bør en Golfkøber også kunne, efter at VW har haft 3 forsøg til at rette fejlen med manglende lys i touch kontrollen bør de levere bilen tilbage, og kræve hele købesummen refunderet. Det kunne (måske på sigt) afholde dem fra at sælge produkter som ikke holder det lovede.

4
12. januar 2021 kl. 23:17

Sjældent har jeg hørt noget så latterligt.

Kommentar til Thomas Jørgensen #1. Forstår ikke dit indlæg? Hvorfor er det LATTERLIGT ?? Bilejeren finder det ikke latterligt. VW finder det helt sikkert IKKE latterligt. Jeg synes heller ikke at det er latterligt. --- Men det som jeg synes er irriterende er at: Arbejdet med at få adgang til instrumenterne bag ved instrumentbrædtet i en bil tager flere timer for demontage + genmontage.

3
12. januar 2021 kl. 14:49

Et bilsalg hos et tysk bilmærke kan vare lidt længere end hos de fleste andre, da valgmuligheder af flueben kan være alenlang.

Kan man fravælge infotainmentsystemet i en Golf8?

2
12. januar 2021 kl. 14:26

Det kan VW da lige rette ved det normale serviceeftersyn, så kan Golfejerne selv betale de 5 timer det tager at finde hoved og hale i tysk udtænkt soft-ware programmeret i Langbortistan

1
12. januar 2021 kl. 13:36

Bortset fra, at touch-knapper under kørsel burde forbydes ved lov, så må man vel levere HELE BILEN TILBAGE, hvis knapperne bliver usynlige i mørke. Sjældent har jeg hørt noget så latterligt.