Voldsom brand i olieraffinaderi på Kalundborg Havn
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Voldsom brand i olieraffinaderi på Kalundborg Havn

Illustration: Politiet

En større brand hos olieproducenten Avista Oil er årsag til kraftig røgudvikling på Kalundborg Havn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse om branden på Juelsmindevej i Kalundborgs industrikvarter.

Politiet opfordrer på Twitter til at ikke at være i vejen for, at beredskab og politi kan komme til ulykkesstedet, mens beboere i nærområdet indtil for ganske kort tid siden blev bedt om at holde sig indendøre grundet den kraftige røgudvikling. Den opfordring er dog ophævet nu, hvor branden ifølge politieter kommet under kontrol:

Til TV Øst oplyser beredskabschefen fra Vestsjællands Brandvæsen, at det er Avista Oils produktionsanlæg, som er i brand, og at der i øjeblikket er omkring 50 brandfolk på stedet. Slukningen foregår både fra køretøjer på land og en slæbebåd fra havnefronten, og trods brandens alvorlige omfang, er den nu ved at være under kontrol.

Ingen mennesker i fare

Beredsskabschefen fortæller, at man ikke har oplysninger om, at der har været mennesker på produktionsanlægget under branden. Lige nu er der derfor ikke risiko for, at menneskeliv er i fare som følge af branden.

Om ulykkens miljømæssige konsekvenser er det fortsat lidt usikkert, eftersom det ikke er muligt at vurdere skaderne, så længe slukningsarbejdet endnu er i gang. Først når flammerne er mere under kontrol, kan myndighederne se brandens følger an.

Avista Oil indsamler brugt smøreolie og andet spildolie fra industrien, som virksomheden ved genraffinering omdanner til baseolie. På årsbasis har virksomheden ifølge egne oplysninger 40.000 tons spildolie gennem produktionsanlægget til genanvendelse.