VK-regering: Flere penge til forskning
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VK-regering: Flere penge til forskning

Anders Fogh Rasmussen (V) og Bendt Bendtsen (K) stiller øgede midler til grundforskning i udsigt i Venstre og Det konservative Folkepartis regeringsgrundlag med titlen "Vækst, velfærd, fornyelse".
»Der vil blive lagt op til en stærkere prioritering af forskningsmidlerne. Her vil der blive lagt vægt på, at der sker en tilførsel af midler til grundforskningen,« erklærer Anders Fogh Rasmussen over for Ingeniøren.

Den nye statsminister tilføjede, at en "ekstra tilførsel" ikke kan udelukkes.

Det indeholder et løfte om, at det gøres mere attraktivt for virksomheder at bruge penge på forskning og udvikling. Antallet af erhvervsforskere skal øges, og universiteternes ledelser skal åbnes yderligere for folk udefra, som det allerede er sket på DTU.

Andre punkter i regeringsgrundlaget:

En dynamisk erhvervs- og iværksætterpolitik er blandt nøgleordene. Der forberedes en handlingsplan med titlen "Flere iværksættere".
VK-regeringen har til hensigt at investere mere i veje og kollektiv transport i specielt hovedstadsområdet, dvs. ud over det allerede aftalte i det såkaldte asfaltforlig fra januar i år.
DONG og Post Danmark privatiseres.
Ejendomsværdiskatten fastfryses ved udgangen af 2002 som led i det generelle skattestop, og fra 1. januar 2004 skal der om muligt også ske lettelser i indkomstskatten.
Udlandsdanskere skal have lov til at stemme i 12 år.
Midt i saneringen af diverse råd og nævn vil den ny regering etablere et "Institut for Miljøvurdering".
Anders Fogh Rasmussen oplyser, at hans regering fremlægger et nyt finanslovforslag i januar, som ventes vedtaget i februar-marts, dvs. at staten skal køre på en midlertidig bevillingslov i første kvartal. Det reviderede finanslovforslag for 2002 vil være renset for nye skatter og afgifter på erhvervslivet samt barbere 1,5 mia. kr. af ulandskontoen.
Afsnittet om IT indeholder en pc til alle elever på 7. klassetrin. Pc'en skal stå på skolen, mener Anders Fogh Rasmussen. En moderniseret hjemme-pc ordning og bredbånd til alle står på regeringens program.
Videre lover V og K, at der ikke skal gælde mere restriktive regler for kommunikation på internettet end gennem andre medier. "Borgernes ret til fri kommunikation skal beskyttes," hedder det i regeringsgrundlaget.
Hastighedsgrænsen på motorvej sættes op til 130 km/t, og nye bilister har kun kørekortet på prøve de første tre år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten