Danske vindmøller stoppes stadigt oftere
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske vindmøller stoppes stadigt oftere

PLUS.
Illustration: Poul Steen Nordhagen, Nordhagen Kommunikation

At stoppe danske vindmølle­parker, fordi vi ikke kan bruge den grønne strøm, er en uholdbar situation, der kan løses med kendt teknologi, siger eksperter.

Lørdag 26. oktober skete det igen: Danske vindmøller og termiske kraftværker blev stoppet, for at nordtyske vindmøller kunne køre videre. I en såkaldt specialregulering gennem seks nattetimer blev elproduktion svarende til 1.500-2.000 MWh hver time stoppet, og heraf var knap halvdelen fra vindkraftværker.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Det svarer til, at to havmølleparker a 400 MW blev stoppet i fire timer, har vindmøllebranchens forening, Wind Denmark, beregnet for Ingeniøren. Ved specialregulering betaler operatøren af det tyske transmissionssystem danske elproducenter for at nedregulere produktionen på grund af trængsel på kablerne i Nordtyskland. Det er et voksende fænomen i Danmark, og ifølge Wind Denmarks vurd...