Vindmølle brændt ud syd for Ribe
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vindmølle brændt ud syd for Ribe

En vindmølle syd for Ribe brød tirsdag aften ud i brand og fortsatte med at brænde til omkring klokken fem onsdag morgen, hvor møllen brændte ud. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til Ingeniøren.

Ifølge B.T. stod politiet og brandvæsenet magtesløse i situationen, fordi vindmøllen under branden risikerede at løbe løbsk.

»Den kan i værste fald blive smadret ud over det hele,« sagde vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann til B.T. tirsdag aften.

Politiet frygtede, at gearkassen i toppen af vindmøllen kunne tage skade under branden på grund af overophedning. Det kunne resultere i en situation, hvor møllen ikke kunne bremse, og de tonstunge vinger kunne komme til at rotere så hurtigt, at de ville flå møllen fra hinanden.

Derfor valgte politiet at afspærre området med en radius på 500 meter omkring vindmøllen.

»Brandvæsnet tør ikke komme tæt nok på til at gøre noget ved det, så vi må afvente og følge udviklingen,« sagde Ole Aamann tirsdag aften til B.T.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser onsdag morgen til ingeniøren, at møllen er brændt ud, men kan endnu ikke give nogen oplysninger om årsagen til branden. Brandteknikere vil senere på dagen undersøge sagen nærmere.

Der foreligger foreløbig ingen oplysninger om, hvilket møllefabrikat der er tale om. Læsere, som har yderligere viden om møllen og branden, er mere end velkomne til at bidrage i debatten under artiklen.

Kilde B.dk
Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten