Vindkraft skal drive Ericssons mobilmaster

Vindkraft til mobilmaster. Det er seneste skridt i Ericssons miljøvenlige løsninger til fritstående basestationer.

Vindkraften kommer fra fire fem meter høje lodrette "vinger", der er placeret to tredjedele oppe på de høje betonmaster.

I forvejen betyder brugen af betonmaster frem for stålmaster ifølge Ericsson en energibesparelse på 40 procent. Og med vindkraft kan gevinsten øges yderligere. Hvor meget angiver Ericsson dog ikke, men anfører, at det vil afhænge af vindsituationen omkring den opstillede mast.

Ericsson forestiller sig, at masten kan rejses, hvor der slet ikke er strøm til stede. En ekstra fordel ved de lodrette møllevinger er angiveligt, at de ikke larmer, når de producerer strøm.

Ericsson gjorde sig bemærket sidste år, da de lancerede de mere plads- og miljøvenligt alternativ til de sædvanlige basestationer i beton i stedet for den sædvanlige stålkonstruktion, som er holdt fast af en række wirere.

Den 40 meter høje mast har godt nok en diameter på fem meter, men det er alligevel mindre end det aftryk, som en stålmast anvender. Og så medfører en betonkonstruktion ifølge Ericsson et CO2-udslip, der er 30 procent mindre end en stålmast.

I første omgang har Ericsson produceret en prototype af den vindrevne mobilmast, men selskabet ser initiativet som et væsentligt skridt i bestræbelserne på at skabe mobilkommunikation, der giver billigere drift og er mere miljøvenlig.

Blandt andet har Ericsson et samarbejde med Sony om at bruge solpaneler til at producere strøm til mobilmaster.

Dokumentation

ERICSSON UNVEILS WIND-POWERED CONCEPT FOR ITS AWARD-WINNING TOWER TUBE