Vind hovedpræmien på 5000,- | Hvor mange jodtabletter skal man spise for at forhindre optagelse af radioaktivt jod?

24. december 2022 kl. 06:002
Deltag i Ingeniørens Julequiz om årets tech-historier og vind flotte præmier!
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

Om Dagens Præmie
Super Gavekort á 5000,- til GoGift
Med et Supergavekort kan gavemodtageren frit vælge blandt alle gavekort og gaver hos GoGift – et sandt luksus gavekort, som giver adgang til mere end 150 butikskæder, spændende oplevelser og fysiske produkter fra kendte brands.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om Dagens Sponsor
Ingeniørens PRO-medier
Ingeniørens PRO-medier giver dig aktuelt indblik i udvalgte brancher og formidler erfaringer fra professionelle til professionelle.

Få ubegrænset adgang med 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Tak for i år!

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. december 2022 kl. 13:45

For helt forhindre optagelse: uendeligt mange, eller i hvert tilfælde så mange at de slår dig ihjel🙈, hvilket effektivt vil stoppe yderligere optag. For at forbygge et skadeligt optag af I131 i skjoldbruskkirtlen vil jeg gætte på en i døgnet....

1
27. december 2022 kl. 11:53

hehe: hvor-mange-jodtabletter-skal-man-spise-at-forhindre-optagelse Pudsigt spørgsmål, idet det var forbudt at købe jodtabletter i sin tid - i 70-erne. Alle talte om risikoen ved Barsebæk og nødvendigheden af jodtabletter, men det "morsomme" var, at apotekerne ikke måtte sælge dem! Jeg søgte derfor højt som lavt efter ret til/lov til at købe jodtabletter...som anbefalet. Svarene var - i pæn indpakning - at jeg vist havde knald i låget! Så hvad hele kampagnen gik ud på, andet end at sætte blodtrykket i vejret og nervøsiteten uden på overfrakken....eller hvem var det, der havde interesse i at skabe frygt og helst lidt panikstemning?? (På Tuborg´s TapSyd terrasse, var der den fineste udsigt til "de svenske klodser")