Vildledende markedsføring: ‘Bambus’-kopper indeholder plast og kemikalier
Flere supermarkeder og andre butikker er gennem de seneste år begyndt at sælge flere og flere ‘bambus’-produkter som kaffekrus, tallerkener, bestik og andet, der markedsføres som ‘økologiske’ og ‘biologisk nedbrydelige’.
Markedsføringen er dog ofte vildledende, for mange af produkterne består ikke af 100 pct. bambus, men indeholder store mængder (10-25 pct.) af plasttypen melamin. I mange tilfælde afgiver disse bambusmelamin-produkter alt for høje mængder af uønskede, sundhedsskadelige kemikalier, viser tyske undersøgelser.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Ja, formaldehyd er en bestanddel af melamin. Når melaminen blandes med f.eks. bambusfibre, bliver den "ustabil" og formaldehyden kan begynde at vandre, især når den varmes op og evt. i kontakt med fedtholdige fødevarer. Det er derfor ikke kun relevant at kigge på den totale mængde af formaldehyden, men på migrationen af denne. Dette aspekt belyser artiklen fint, synes jeg. Helt generelt anbefaler man ikke, at anvende melamin til varme fødevarer i længere tid - se evt. Rosti's egen hjemmeside: https://www.rostishop.dk/vaerd-at-vide/melamin-og-foedevarer
Formaldehyd er en bestanddel af melaminIflg. min gamle kemikerhjernes hukommelse, så er formaldehyd en bestanddel af melamin. Når det forholder sig sådan, er meget af artiklen noget løs snak uden de relevante sammenhænge. Á propos melamin, så er anerkendte produkter som Rostis Margretheskåle lavet af melamin. Igen savner jeg en uancering af begreberne i artiklen.