Vildledende markedsføring: ‘Bambus’-kopper indeholder plast og kemikalier

Plus30. juni 2020 kl. 03:002
Vildledende markedsføring: ‘Bambus’-kopper indeholder plast og kemikalier
Illustration: Bigstock.
Kaffekopper, tallerkener og service af 'bambus' sælges som 'økologiske' og 'biologisk nedbrydelige'. Men produkterne indeholder i mange tilfælde melamin og formaldehyd.
Artiklen er ældre end 30 dage

Flere supermarkeder og andre butikker er gennem de seneste år begyndt at sælge flere og flere ‘bambus’-produkter som kaffekrus, tallerkener, bestik og andet, der markedsføres som ‘økologiske’ og ‘biologisk nedbrydelige’.

Markedsføringen er dog ofte vildledende, for mange af produkterne består ikke af 100 pct. bambus, men indeholder store mængder (10-25 pct.) af plasttypen melamin. I mange tilfælde afgiver disse bambusmelamin-produkter alt for høje mængder af uønskede, sundhedsskadelige kemikalier, viser tyske undersøgelser.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
30. juni 2020 kl. 10:53

Ja, formaldehyd er en bestanddel af melamin. Når melaminen blandes med f.eks. bambusfibre, bliver den "ustabil" og formaldehyden kan begynde at vandre, især når den varmes op og evt. i kontakt med fedtholdige fødevarer. Det er derfor ikke kun relevant at kigge på den totale mængde af formaldehyden, men på migrationen af denne. Dette aspekt belyser artiklen fint, synes jeg. Helt generelt anbefaler man ikke, at anvende melamin til varme fødevarer i længere tid - se evt. Rosti's egen hjemmeside: https://www.rostishop.dk/vaerd-at-vide/melamin-og-foedevarer

1
30. juni 2020 kl. 10:42

Formaldehyd er en bestanddel af melaminIflg. min gamle kemikerhjernes hukommelse, så er formaldehyd en bestanddel af melamin. Når det forholder sig sådan, er meget af artiklen noget løs snak uden de relevante sammenhænge. Á propos melamin, så er anerkendte produkter som Rostis Margretheskåle lavet af melamin. Igen savner jeg en uancering af begreberne i artiklen.