Video: »Vi er længst forbi de små hyggeanlæg med solceller«

13. september 2018 kl. 10:58
Remote video URL
Som leverandør af store solcelleparker til hele verden er European Energy nødt til at kunne teste nye teknologier og udvikle modeller til korrekt beregning af produktion og holdbarhed
Artiklen er ældre end 30 dage

Det danske solcellefirma European Energy har netop taget et testanlæg for solceller i brug på DTU Campus Risø. For med den solcelleforretning, som selskabet driver både i Danmark og rundt om i verden, er man nødt til selv at kunne både teste nye teknologier og på sigt modellere solcellernes ydelse.

Læs også: DTU og privat firma går sammen om unikt testcenter for solceller

Det forklarer senioringeniør Jan Vedde, som er European Energys ansvarlige for testcentret:

»Branchen er for længst forbi de små hyggeanlæg på folks tage. European Energy leverer solcelle-kraftværker i multimegawatt-klassen i hele verden, og derfor skal vi kunne garantere både holdbarhed og produktion på solcellerne,« siger han og tilføjer, at man via Risø har adgang til præcise vejrdata for parken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Fem tyskstøttede danske solcelleparker er koblet på el-nettet

»Vi håber snart at kunne starte på et projekt med DTU og et tysk universitet, som vil gøre os i stand til at modellere både produktionen og optimal placering på en givet park ud fra lokale vejr- og geodata,« siger han.

Jan Vedde peger også på, at en stort solcellepark skal kunne spille bedst muligt sammen med resten af elsystemet, og at produktionens fordeling hen over dagen derfor også er et fokusområde, som man arbejder med og tester via de drejelige solcellepaneler.

Læs også: Priserne dykker, og effektiviteten stiger: Solcellerne kommer i 2025

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger