VIDEO: Vi besøger dyr fup-konference i Danmark

7. november 2018 kl. 17:28
Remote video URL
Hovedtalere var fraværende og deltagerne yderst utilfredse, da klodens største udgiver af Open Access-tidsskrifter afviklede to såkaldt videnskabelige konferencer på Amager.
Artiklen er ældre end 30 dage

Over 3000 videnskabelige konferencer om året.

Så mange konferencer afholder selskabet Conference Series. Det er ejet af OMICS International, en af klodens største udgivere af Open Acces-videnskabelige tidsskrifter. Men i kølvandet på mange af konferencerne dukker der ofte negative anmeldelser op. Udsagn om at Conference Series og OMICS International er et svindelforetagende.

I tidsskrifterne og til konferencerne er der reelt ingen peer-review proces, og kaos råder. Konferencedeltagerne betaler for at fremlægge deres forskning eller betaler for at blive udgivet i tidsskrifterne. Og så længe der følger penge med, tyder meget på, at alt bliver publiceret eller godkendt som konferenceoplæg.

Ingeniøren har afdækket, at danske og udenlandske forskere bliver misbrugt, idet at OMICS International oplister og fremhæver intetanende forskere som værende en del af peer-review-processen, selvom disse forskerne intet har at gøre med firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingeniøren har også afdækket at over 100 forskere fra de danske universiteter siden 2009 har betalt OMICS International og Conference Series for at publicere deres forskning eller få lov til at holde oplæg til deres konferencer. Disse konferencer finder oftest sted i eksotiske hovedstæder i udlandet.

Men udenlandske forskere og private aktører valfarter også til Danmark, som flere gange om året lægger jord til de såkaldt videnskabelige konferencer afholdt af Conference Series.

Selskabet har ikke besvaret Ingeniørens henvendelser om deres kommentarer til sagen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger