VIDEO: Unge musikere spiller med planter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Unge musikere spiller med planter

Illustration: Das Büro

Elektriske bølger i blomster kan konverteres til musik. Og det drager unge nordiske musikere i bandet Love Revolution nytte af på deres kommende album, hvor gruppen spiller musik med planter.

Plantemusikken dannes ved at måle den elektriske modstand mellem to elektroder, som er fordelt på henholdsvis et blad og i jorden ved rødderne.

Derefter omregner en specielt udviklet maskine impulserne til lyd, og med hjælp fra en indbygget synthesizer får planten mulighed for at spille forskellige instrumenter.

Professor i plantebiokemi ved Københavns Universitet Birger Lindberg Møller fortæller i ugens udgave af Ingeniøren, at plantemusik-konceptet kan forklares videnskabeligt.

»Når man måler elektromagnetisk stråling i planter, kan responsen, man får ved hjælp af opstillede matematiske formler, sagtens omdannes til lyd, som vores ører kan opfange,« fastslår professoren.

Men hvorfor spille musik med planter? Hør musikerne Emil Savery og Erik Kimestads korte forklaring i klippet og se dem spille musik med et gummitræ.

Det er muligt at læse en artikel om plantemusik i Ingeniørens avis i dag. Og i morgen vil nysgerrige sjæle kunne læse artiklen på nettet.

Læs også: Kan et gummitræ jamme med musikere?

Jeg besøge nogen jeg kender som havde købt sådan en lille sort boks fra et italiensk forma, der fuldstændigt ligner den på ovenstående videooptagelse.
De havde betalt ca. 5.000,- DKK for apparater.
Nu da jeg er ingeniør og derfor nysgerrig, ville jeg lige teste, hvad der egentligt satte musikken igang. Da jeg ikke havde måleudstyr e.lign. med, brugte jeg en afbrændt tændstik, som jeg satte imellem de to krokodillenæb og til ejerne af apparatets overraskelse spillede boksen precis, som havde den været koblet til en plante.
Efter min mening, måler apparatet bare modstanden imellem to krokodillenæb, og passer modstand nogen lunde med hvad, der er i en plante afspilles mere eller mindre tilfældige toner. En afbrændt tændstik har næppe meget 'elektromagnetisk stråling'.
Hvis du er ejer af sådan en kasse, så prøv selv med f.eks. en 10 K Ohm modstand.
Efterfølgende har den italienske producent været kontaktet, men de vil hverken be- eller afkræfte at konstruktionen er fup.
Musikken er fin - det har bare ikke meget med planten at gøre.

  • 4
  • 0

Nu stopper i simpelthen.
Jeg vil foreslå at i sletter den "artikel" og video nu. Og så lover os der var så uheldige at se den, at lade som om vi aldrig så den og at det aldrig skete.

  • 1
  • 0