Video: Tysk dybdebombe sprænges i Øresund

15. oktober 2021 kl. 10:00
Remote video URL
En tysk dybdebombe nær indsejlingen til Købehavns Havn blev sprængt i stykker af dykkere fra Søværnet torsdag. Efterfølgende indsamlede dykkerne stumperne og gav dem til By og Havn til at udstille på Kulturnatten.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et ordentligt brag lød der, da Søværnets Dykkertjeneste torsdag sprængte en tysk Wasser-bombe med en sprængkraft på 60 kilogram på 10 meters vand mellem Trekroner Fort og Middelgrundsfortet (Ungdomsøen) nær indsejlingen til Københavns Havn via Lynetteløbet.

Selve bomben sprang faktisk ikke, men alene det TNT, som dykkere anbragte få centimeter fra bomben for at få den til at gå i stykker og brænde ud i stedet for at sprænge. Og det lykkedes, lød det fra orlogskaptajn og chef for Søværnets Dykkertjeneste, Lars Møller Pedersen, der selv var i vandet for at samle træstykker og metalrester fra bomben ind. Stykkerne bliver nu udstillet på Kulturnatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bomben blev fundet under forundersøgelserne til anlæggelsen af Lynetteholm, hvor dykkere også fandt granater og ammunition. Men dybdebomben var dog klart den største og eneste, der krævede sprængning.

(Sprængningen sker ved 0:51)

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger