Video: Transportministeren diskuterer elbiler og cykler med Ingeniørens læsere

5. marts 2021 kl. 12:1711
Video: Transportministeren diskuterer elbiler og cykler med Ingeniørens læsere
Transportminister Benny Engelbrecht (S) diskuterer trafikpolitik med IDA-medlemmer og Ingeniørens læsere klokken 15 i eftermiddag. Illustration: IDA.
Hvordan skal regeringen indfri sin ambition om 800.000 elbiler på vejene i 2030? Det kan du blive klogere på i dette webinar, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) fredag stillede op til diskussion
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

Hvordan skal det lykkes regeringen at få sendt 800.000 elbiler på vejene i Danmark, så længe vi har en offentlig ladeinfrastruktur, der gør det til en daglig kappestrid at finde en ledig ladestander, hvis ikke man lige har sin egen carport.

Det er et af de spørgsmål, der var på dagsordenen fredag eftermiddag, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) stillede op til en online-høring, som du kan se eller gense her.

I webinaret diskuterer ministeren med IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og svarer på spørgsmål fra IDA-medlemmer, udvalgte læsere af Ingeniøren samt repræsentanter fra IDAs fagtekniske selskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over elbiler kommer diskussionen omkring cyklismens rolle, den tunge trafik på vejene, e-roads, og hvordan der skal investeres, når transportinfrastrukturen skal underbygge de danske klimamål i de kommende forhandlinger om den store infrastrukturaftale, som Eldrup-kommission i sidste uge leverede de sidste anbefalinger til.

Læs også: Invitation: Sæt strøm til elbilerne med transportministeren

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
13. marts 2021 kl. 11:37

Som Benny ganske rigtigt er inde på fortæller han ca 1 time inde hvad der er af pilot projekter i pipeline...

Det kan bare undre at man ikke vælger banetransport som et grønt og fornuftigt alternativ.

Særligt når det er 2 forskellige systemer i henholdsvis Sverige og Tyskland.

Det gode ved den Svenske løsning er, at den også kan indplementeres på små køretøjer.

10
9. marts 2021 kl. 22:21

Synes faktisk det var et fint initiativ.

Men jeg spekulerer fortsat over hvor de elektrificerede veje som anden del handlede om kommer ind i billedet - er der nogen der ligger inde med beregninger på hvad de ville koste?

Det forekommer mig at man fra politisk side måske havde mere held med at lægge en stigende CO2-skat på lastbiltransporten eller omvendt et loft på CO2-udledning/km som bilproducenterne. Mon så ikke producenterne fandt ud af om det var billigst med en komplet omkalfatring af motorvejsnettet eller man måske alligevel godt kunne putte nok batterier i de enkelte lastbiler?

7
6. marts 2021 kl. 15:10

Biogas er altså ikke dyrt overhovedet når man ser på, hvad man får for pengene! Omstilling fra diesel til biogas er det mest klimavenlige håndtag man kan rykke i og når biogasanlæggene samtidig bidrager til recirkulering af næringsstoffer, reduktion af lugtgener fra landbruget og behandling af organisk affald, så er det helt utroligt at det blev forbigået på et møde som dette.

I stedet snakker man om cykelstier, 1 million el-biler, som ikke kan lades der hvor der er brug for dem og lastbiler som skal lades op mens de kører på motorvejen, hvilket jo som minimum ligger 10-15 år ude i fremtiden og koster kassen at etablere infrastruktur for.

Biogassen er i gasnettet og kan hives op i stort set hele landet og holdes kun tilbage af afgifter. Det er ellers den klart mest oplagte løsning på en hurtig og meget effektiv klimareduktion i transportsektoren.

6
5. marts 2021 kl. 17:38

Hvis en el-bil koster 200.000 kr. ved 1 mio styk, så vil det koste 200 mia kr. - som en corona krise - at forære alle danskerne 1 mio elbiler. Med andre ord, så er det ikke et problem.

5
5. marts 2021 kl. 16:56

Biogas til tung transport er dyrt for statskassen og belastende for klimaet. Der er mao gode grunde til, at den overgangsteknologi ikke engang blev nævnt på mødet. P2X blev nævnt som en mulighed efter direkte elektrificering med batterier og køreledninger.

4
5. marts 2021 kl. 16:30

Viden på biogas og gas biler samt lastbiler med ombygning er ej ny fansy viden. I Tyskland de giver 10.000, - Euro for at ombygge lastbilen det koster 12.000, - Euro det at ud føre. Vi har mellem Tønder - Esbjerg - Ringkøbing 10 tankstationer med gas. På Rømø der tankes 30 gange ugentligt gas.

3
5. marts 2021 kl. 16:15

JA - vi lægger filen ud

2
5. marts 2021 kl. 15:48

Hvad sker der for IDA og Ingeniøren? Vi har logget på et onlinemøde med titlen "Sæt strøm til elbilerne med transportministeren". De først 35 minutter gik med at lytter på en cykellobyist?????

1
5. marts 2021 kl. 12:38

Fint nok - kan man lytte til optagelsen senere?