Video: Se F-35 buldre over landet for første gang
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Video: Se F-35 buldre over landet for første gang

Illustration: Forsvaret

Alt er relativt, også hastighed. Derfor ser det ganske roligt ud, når Danmarks kommende kampfly, F-35 Joint Strike Fighter glider over skyerne i Forsvarets videoer fra onsdagens støjmåling.

Læs også: F-35 fløj for første gang over Danmark

Det norske F-35-fly, der var udlånt til lejligheden, blev fulgt af et dansk F-16-fly, for at man kunne måle forskellen i støjniveauet fra jorden. Umiddelbart forløb alt efter planen, da flyet for første gang fik dansk luft under vingerne. Se Forsvarets video af flyvningen herunder. I bunden af artiklen kan du se flyene lette og lande.

Video: Forsvaret.

Matcher støjsimuelringer

Flyene matcher de støjsimuleringer, Forsvaret har lavet, inden flyene kom til Danmark. Dermed larmer flyene ikke meget mere, end Høreforeningen mener, man kan tåle i op til otte timer ad gangen uden at blive høreskadet - og så længe hænger flyene trods alt ikke i luften.

I skemaet nedenfor kan du se, hvordan de simulerede værdier og de faktiske målinger ved de forskellige lokationer stemmer fint overens. Det fremgår ikke tydeligt, hvorfor støjsimuleringerne og -målingerne er markant lavere over Vojens.

Illustration: Forsvaret

Ejendomsmæglere fra nogle af de berørte områder har allerede påpeget, at støjen vil påvirke værdien af huse i området voldsomt. De kalder dem usælgelige, og S har, i valgkampens hede, lovet at kompensere de husejere, der bliver påvirket.

Video: Forsvaret.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Lyden i øverste video er fra bagsædet i en 2-sædet udgave af F-16, det er helt tydeligt.
Ingeniøren skulle investere i en lyd-sok til mikrofon. Vindstøj er kræftigere end lyden af en F-35. I øvrigt er lyden fra en F-35 mindre fremtrædende end fra en F-16. Nu er de sidste F-16 desværre flyttet fra flyvestationen på Ørlandet ved Trondheim, men da både F-35 og F-16 var her, og fløj forbi var indtrykket at F-16 havde en mere “spids” og højfrekvent lyd end F-35 som var mere “afrundet” og tilsyndeladende lavfrekvent lyd. Måske nogen med viden om jetmotor kan forklare hvordan det hænger sammen ?

  • 3
  • 1

En plæneklipper ligger op ca 98 DB. Målt i går ved et frokostselskab med åbne havedøre 67dB da snakken gik. Hvor kommer de grænser man fører sig frem med på 55dB? - det er da helt urealistisk.
bag i bus 5C ca 85 dB
Vi bor under bane 12.30 der er da vist betydeligt flere starter og landinger end der nogensinde vil komme i Slrydstrup/ F35.
Der er regnet med 288.000 starter i 2020. Men selvfølgelig kun en mindre del på bane 12.30. ca 2-4% max tror jeg -eller 5.776 på et år.

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten