Video: Se den dramatiske redningsaktion på 'Viking Sky'

I løbet af døgnet efter at krydstogtskibet Viking Sky fik motorstop i Hustadvika brugte mange Twitter og Youtube til at dokumentere, hvad der skete. Skibet var på vej fra Tromsø til Stavanger og havde 1.373 personer om bord.

Det norske forsvar og Hovedredningssentralen filmede selv dele af evakueringen og redningsaktionen. Øverst i artiklen kan du se en sammenklipning af dette videomateriale.

Læs også: Fragtskib fik motorstop lige efter 'Viking Sky': Styrtsø førte til kortslutning i eltavle

Følg skibstrafikken

Det var ved 14-tiden lørdag den 23. marts, at Viking Sky sendte et mayday om motorstop ud fra sin position i Hustadvika i Fræna kommune i Norge.

Herunder vises skibstrafikken fra før motorstoppet og frem til, at skibet var blevet bugseret ind til havnen i Molde omkring klokken 17 søndag eftermiddag.

Læs også: Hvordan kan alle motorer på et krydstogtskib fejle? Her er fire teorier

Passagerer tweetede om dramaet

De fleste af de 915 passagerer om bord på krydstogtskibet kom fra USA og Storbritannien. Flere af dem tweetede om dramatikken om bord, også i tiden efter evakueringen. Herunder kan du se nogle af videoklippene.

Artiklen er fra tu.no

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Vores norske naboer , er blandt de bedste søfolk i verden , deres redningsberedskab er helt op to date . Helikoptortjenesten er 1- class. Officerene i skibet var nok også norske ? skal man i havsnød , gør det ved norges kyst.

  • 0
  • 3

Det virker som om Viking Sky var lige så heldig som Titanic var uheldig. Katastrofen var helt tæt på, og de blev reddet af ankeret der fik fat i havbunden.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten