VIDEO: Menneskerobot med realistiske ansigtstræk vågner forvirret op

Illustration: Engineered Arts

»Ameca er verdens mest avancerede robot i menneskeform og repræsenterer den førende teknologi inden for menneskerobotter. Designet specifikt som en platform til udvikling af fremtidige robotteknologier er Ameca den perfekte humanoide robotplatform til interaktion mellem menneske og robot.«

Sådan lyder salgstalen for robotten Ameca, der er den mest avancerede humanoid udviklet af den britiske robotvirksomhed Engineered Arts. I en kort YouTube-video fremvises Ameca, der 'vågner' op i virksomhedens robotlaboratorium, kigger på sin hånd og på få sekunder udtrykker en lang række menneskelige følelser som forvirring og overraskelse gennem sit menneskelignende ansigt.

»Wow. Detaljeniveauerne her er sindssygt,« skriver YouTube-brugeren sentdex i en kommentar til videoen, der i skrivende stund har mere end 230.000 visninger. En anden kommenterer:

»De har virkelig mestret finesserne i øjenbevægelser og blide udtryk.«

Amecas nedre kropshalvdel er i øjeblikket ikke-fungerende, fremgår det af Engineered Arts hjemmeside. Selvom virksomheden også har forsket i at få robotter til at gå, så har de endnu ikke implementeret teknologier til dette i Ameca. Det er dog heller ikke meningen, at Ameca med tiden skal løbe, springe og danse. Formålet er i stedet at være »robotteknologiens fremtidige ansigt«.

Ameca kører på Engineered Arts selvudviklede operativsystem kaldet for Tritium og står til rådighed for andre robotvirksomheder, der ønsker at teste deres teknologier. Ifølge Engineered Arts hjemmeside kan Ameca også lejes ud til virksomheder, der ønsker at demonstrere deres teknologier foran et publikum.

Robotvirksomheden står også bag robotten Mesmer (på billedet herunder), der imiterer menneskers udseende og holde øjenkontakt med mennesker rundt omkring den i realtid:

Illustration: Engineered Arts
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I modsætning til homo sapiens, i det mindste på DR.dk's utallige sportsartikler. Alle ledsaget af nærbilleder af mennesker med rasende, forvredne ansigtstræk. 9/10 kendtnisser og kulturpersonligheder i primetime bruger et udpræget primitivt latrino-sprog, når de forsøger at udtrykke stærke meninger og følelser.

'Next level' er dér hvor mennesket endegyldigt vender sig om mod it-programmer og robotter og fravælger de frastødende mennesker. AI har muligvis allerede vundet og resten er en formsag.

  • 0
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten