Ukendt

 • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Video: Mekaniker forvandler Audi til 'Tesla'

En Audi med alternativ eldreven indmad. Illustration: Polykup

I Rusland forsøger våbenproducenten Kalashnikov at udkonkurrere Teslas superbiler med en elektrisk og moderniseret udgave af en gammel sovjetisk hatchback fra 1970'erne kaldet 'Izh Kombi'.

I USA er finanstilsynet ved at indlede en undersøgelse af Elon Musks Twitter-udmelding om muligvis at købe Tesla-aktier tilbage for 420 dollars per styk og dermed tage selskabet af børsen.

I bestyrelseslokalerne hos Tesla leder medlemmerne efter en person, der kan fungere som næstkommanderende og fjerne noget af presset fra Elon Musks skuldre.

2018 har indtil videre budt på forandringer og modstand fra uventede steder, når man hedder Elon Musk. Og nu kan den teknologisk visionære fysiker og aktive entreprenør konstatere endnu en ny Tesla-udvikling, som næppe huer ham.

Denne gang i den mere bizarre afdeling.

I USA er nogle mekanikere nemlig begyndt at anvende Teslas batterier og motorsystem på måder, som Musk næppe regnede med.

Læs også: Kalashnikov lancerer elbil: Vil være Teslas store konkurrent

Nogle mekanikere udstyrer fossildrevne biler med velafprøvede, effektive motorer – som f.eks. Audi S5 – med de lydløse, strømslugende dele fra en Tesla S P85. Altså en fuldstændig ombygning af en benzindreven bil til en elbil.

Sådanne biler blev fremvist under arrangementet Supercharged Sunday i New York i begyndelsen af august.

Et halvt års ombygning

En af de ombyggede modeller, der vakte mest opsigt, var netop en Audi S5 ombygget af Samuel Polyak. En ombygning, som har taget ham seks måneder og blandt andet inkluderer en placering af tre af Teslas lithium-ion-batterier foran og de resterende 13 batterier bagi.

Læs også: Nu laver Jaguar sin klassiske E-type om til elbil

»Det her er vel mit arbejde,« siger Samuel Polyak til en beundrende forsamling.

Muligvis et unødigt forbehold. For Samuel Polyak, der er mekniker i sit eget selskab, Polykup, har nu i fire år levet af at bygge elversioner af brændstofdrevne biler – eksempelvis en Mazda MX3 fra 1990'erne.

»Det er på tide, vi alle går elektrisk«, som det lyder på Polykups hjemmeside.

»På Polykup forvandler vi gårsdagens biler med forbrændingsmotor til morgendagens eldrevne. Alle forbrændingsmotorkomponenter fjernes og opgraderes til elektriske komponenter efter kundens valg.«

Læs også: Test slår fast: Stol ikke på din autopilot

Du kan i videoen her se Samuel Polyak vise og fortælle om alle de tekniske detaljer og udfordringer ved ombygningen af Audi S5'eren til en camoufleret Tesla.

Artiklen fortsætter efter videoen

Og måske lægger du i øvrigt mærke til begejstringen og de teknisk indsigtsfulde spørgsmål fra personen, som optager. De stammer fra amerikanske Richard Benoit. På YouTube kalder han sig for Rich Rebuilds, og han betegner sig selv som 'Doctor Frankenstein of Teslas'.

Richard Benoit er ikke ingeniør og havde ingen større forhåndskendskab til bilsektoren, da han selv for nogle år siden besluttede sig for at samle en Tesla.

»Jeg var på udkig efter en Tesla, men syntes, at priserne var alt for høje. De begynder ved over en halv million kroner, hvilket er tosset. Jeg så tilfældigvis en på nettet, men den havde været i en oversvømmelse. Jeg tænkte: 'Hvor svært kan det være? Du smækker den bare i en pose med ris',« fortæller Richard Benoit til Vice Motherboard.

Processen viste sig at være vanskelig. Men Richard Benoit formåede at samle en Tesla selv nærmest helt fra bunden. Og endda ved at finde skrottede reservedele til salg, dele liggende på lossepladser eller ved at opkøbe andre udtjente eller udbrændte Teslaer.

Hele den reparations- eller fikse-proces har Richard Benoit dokumenteret på video, hvilket er blevet til en ret seværdig minidokumentar.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"I Rusland forsøger våbenproducenten Kalashnikov, at udkonkurrere Teslas superbiler med en elektrisk og moderniseret udgave af en gammel sovjetisk hatchback fra 1970'erne kaldet »Izh Kombi«."

Helt ærligt.? Det er da den værste Tesla-killer-røverhistorie vi endnu har hørt Een amatøragtigt mock-up af en gammel "tom" karrosse, og folk hopper på at det er et forsøg på at udkonkurrere noget som helst.

https://www.theguardian.com/environment/20...

"2018 har indtil videre budt på forandringer og modstand fra uventede steder, når man hedder Elon Musk. Og nu kan den teknologisk visionære fysiker og aktive entreprenør konstatere endnu en ny Tesla-udvikling, som næppe huer ham."

"Denne gang i den mere bizarre afdeling. I USA er nogle mekanikere nemlig begyndt at anvende Teslas batterier og motorsystem på måder, som Musk næppe regnede med."

Hvorfor skulle Elon Musk have noget imod at dele fra skadede Teslaer bliver genbrugt på en fornuftig måde, et af hans mål er jo netop at alle biler bliver elektriske.

Heldigvis er der flere og flere firmaer samt privatpersoner, der konverterer ICEV til BEV, men det har stået på i årevis. Det er ren fornuft??

 • 16
 • 1

Det er vel egentlig ikke færdselsstyrelsen. Elektronik skal jo være CE-mærket med bagvedliggende EMC-test, og det samme gælder i resten af EU.

 • 1
 • 1

I England må man åben bart gerne lave den slags ombygninger, så er det DK eller EU regler der er i vejen?

Se her: https://www.electricclassiccars.co.uk/

De har lavet nogle ret fede EV ombygninger, blandt andet af en Porsche 911 og en Landrover.

Vedrørende Tesla så tror jeg at Elon er bedøvende ligeglad - det må da nærmest tilføre Tesla værdi at komponenterne er så brugbare. Du kan ikke tage Tesla model S komponenter og montere i en oprindelig ICE bil og få den til at performe som en Tesla. CW værden og dermed rangen vil være meget dårligere og du har ikke andgang til supercharger netværket. Det man kan opnå er, at fjerne alle effektbegrænsninger dvs, godt 500 hp fra en standard RWD motor. Det kan man også med en Tesla men så har man nok ikke længere 8 års garanti på batteri og drivetrain. Om få år tror jeg det bliver almindeligt at køre nogle af de gamle Teslaer med alternativ software og opgraderede batterier. Måske kommer der udbydere af alternativ software til bilerne?

 • 2
 • 0

En ombygning, som har taget ham seks måneder og blandt andet inkluderer en placering af tre af Teslas lithium-ion-batterier foran og de resterende 13 batterier bagi.

3+13 = 16... en Tesla S har 7104 Celler... mon ikke der skulle stå batteri MODULER..

The 85 kWh battery pack weighs 1,200 lb (540 kg) and contains 7,104 lithium-ion battery cells in 16 modules wired in series (14 in the flat section and two stacked on the front).

 • 3
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten