VIDEO: Kør superhurtig cykel i Superman-positur
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Kør superhurtig cykel i Superman-positur

Man kan cykle på en mountainbike, en racer, en bedstemor- eller sofacykel. Men den hurtigste måde at komme frem på til et ræs er med den nye semi-prone cykel, proklamerer opfinderen John Aldrigde på sit firma Bird of Preys hjemmeside. Prone betyder at læne sig frem som Superman, og på Bird of Prey-cyklen ligger cyklisten på maven og cykler med benene. Så er det blot at strække armen ud, før man kan flyve derudad i Superman-posituren.

Lavt tyngdepunkt

Vindmodstanden er mindre, når man ligger ned på cyklen, og da cyklen har et lavt tyngdepunkt, udmærker den sig især ved at ligge godt i svingene, forklarer opfinderen på hjemmesiden. En normal cykel har et tyngdepunkt, der ligger 122 cm over jorden, mens Bird of Prey-cyklen ligger på 76 cm over jorden.

»Den mindste bevægelse fra side til side på en Bird of Prey er det samme som en stor bevægelse for den normale sidde-cykel« skriver Bird of Prey.

På Bird of Prey ligger cyklisten på sine hofter og har albuerne i særlige støtter på styret. Nogen har måske oplevet at ryge over styret og slå næsen i asfalten. Det kan ikke ske på Bird of Prey, ligesom komforten er større, skriver opfinderen og tilføjer kommentaren:

»Hvis alle cyklede på en Bird of Prey, ville uheld, hvor man ryger over styret, ophøre, og det vil redde folk fra voldsomme skader og død. Der er en grund til, at jeg har designet den her cykel.«

Men der er nok lang vej igen, før Bird of Prey kan komme inden for rækkevidde for gennemsnitsdanskeren. Bird of Prey-cyklen koster knapt 57.000 kroner.

Hvis du vil se flere videoer af Bird of Prey, kan du se det dem her.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det ser næsten ud som om nogen har ladet sig inspirere af nogle af Graeme Obree´s mere eller mindre gale cykeldesigns (som én før mig også påpegede, skulle måske læse kommentarerne lidt grundigere).

Ikke noget jeg umiddelbart har lyst til at bruge som pændlercykel...

(edit)

  • 4
  • 0

Nu er det jo ligegyldigt hvor besværligt det er at bruge sin håndholdte narresu..... undskyld mobil, da det jo som bekendt ikke er lovligt. Heller ikke på cykel.

  • 3
  • 1

Vil man ikke i den kørestilling få ondt i nakken, ret hurtigt?

Jo det er der 200% garanti for vil ske meget hurtigt.
Det er også påfaldne hvor svært det er at få cyklen til at køre stabilt ligeud.
Jeg kan heller ikke forestille mig at den konstruktion kan lave de lynhurtige undvige manøvre en traditionel cykel kan udføre på under et sekund.
En 5000 kr el cykel er denne konstruktion overlegen på samtlige punkter lige minus topfart.

  • 2
  • 1

For en cykel forbedrer et lavt tyngdepunkt ikke stabiliteten, tværtimod. Med et lavt tyngdepunkt vil en lille ubalance udvikle sig hurtigere, og kræver derfor hurtigere korrektioner.

  • 3
  • 3

Ja det var lidt for flinkt formuleret af mig. Konstruktionen er 100% idiotisk.
Se hvor stabilt man kan køre på en traditionel cykel.
https://www.youtube.com/watch?v=kcBGhOPluIM

I den meget korte video af ligge på maven cyklen vælter han rundt på det halve af banen, det samme gør han på cykelstien som han ikke kan holde sig inde for. De ligge på ryggen ligge cykler jeg ser på cykelstien ligger meget mere stabilt.

  • 3
  • 0

Jeg er sådan set ligeglad med hvor hurtigt det går.
Aldrig i livet om jeg vil ligge med røven i vejret på en cykel.

  • 4
  • 0

Jeg cykler på arbejde hver dag og selvom jeg da også har haft mine styrt, hvis vejene er glatte, så er jeg aldrig fortsat ud over styret.....

I det hele taget er jeg ikke imponeret; der er rigeligt fart i de cykler, vi allerede har; som cyklist ligger hele sikkerheden i, at man bliver opdaget i tide, hvis man ikke vil slå sig.......

  • 1
  • 0

Jeg cykler på arbejde hver dag og selvom jeg da også har haft mine styrt, hvis vejene er glatte, så er jeg aldrig fortsat ud over styret.....

I det hele taget er jeg ikke imponeret; der er rigeligt fart i de cykler, vi allerede har; som cyklist ligger hele sikkerheden i, at man bliver opdaget i tide, hvis man ikke vil slå sig.......

Jeg kan heller ikke huske jeg nogensinde er røget ud over styret.
Og ja fart problemet er løst, der er ingen fornuftigt grund til at eksperimentere mere inden for det felt, hybrid cykler med batteri/muskel kraft kan køre så stærkt man ønsker det med den teknologi vi havde i går. 90% af cyklens begrænsninger blev løst i et hug da et anvendeligt batteri og børsteløs motor blev monteret. Kun tilbage er komfort over længere strækninger og tyveri.
Jeg regner med at det er løst indenfor 2-3 år. Eller også løser vi det i morgen og starter med at lave cykelstierne ind/ud af storbyer SUPER at køre på, så kan hastigheden sættes op på disse steder og det er pludselig ikke noget problem at køre hurtigere, sjovere, billigere samt mindre energi krævende end noget andet andet køretøj kommer til at gøre de næste 100 år.
Det er næsten for nemt jeg må have overset noget.

Angående sikkerhed beror jeg mig 100% på at opdage faren før ulykken opstår ikke at andre ser mig. Det ville være meget nemmere hvis ikke jeg som cyklist skal bruge meget af den energi på at scanne cykelstien for potentielle fare.

  • 0
  • 0

(Undskyld. Min danske sprog fungerer ikke 100%. Jeg tager dansk sprogkursus.) This has been bantered about the internet for several months. It's been discussed ad-nauseum in recumbent (liggecykel) forums that this bike is not really comfortable for any serious riding, not very stable unless in a closed track where you can practice for a while, and not really all that fast for anyone but people specifically trained for it.

But it does give a great view of the rider's rear-end - which might be it's only redeeming quality. :-)

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten