Video: Kina fremviser prototype af superhurtigt magnettog

Illustration: Screenshot fra YouTube / CCTV

Kinesiske forskere har løftet sløret for en prototype af et helt nyt magnettog, som skal gøre fremtidens rejser på magnetsvævebane både billigere og hurtigere.

Det skriver South China Morning Post, efter at forskergruppen fra Southwest Jiaotong University forrige onsdag fremviste deres tog-prototype på et 165 meter langt testspor i storbyen Chengdu.

Toget er udviklet til at kunne køre med en hastighed på op til 620 km/t, men forskerne bag håber på at videreudvikle det til at komme helt op på 800 km/t.

Det vil betyde, at toget kan transportere passagerer mellem Beijing og Shanghai på bare tre en halv time. Til sammenligning tager det omkring to timer at flyve den samme tur.

Prototypen er et såkaldt maglev-, magnetsvævebane- eller også kaldet magnettog, der bruger magnetfelter til at holde toget svævende og ‘skubbe’ det frem, svævende over sporet.

Fordelene ved magnettog er blandt andet, at de ikke har nogen direkte udledning af partikler og CO2, og samtidig larmer de langt mindre end tog på en traditionel jernbane.

Ny superleder-teknologi

Kina har i dag verdens hurtigste kommercielle maglev-tog, Shanghai Transrapid, som med en tophastighed på 430 km/t startede med at køre i 2002.

Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen

I Japan forventes et endnu hurtigere magnettog med superleder-teknologi og en tophastighed på 500 km/t at påbegynde driften mellem Tokyo og Nagoya i 2027.

Læs også: Tyskere har givet op: Men i Japan og nu Kina buldrer maglev-togene derudaf med 600 kilometer i timen

Men ifølge forskerne fra Southwest Jiaotong University er deres superleder-teknologi mere økonomisk end deres japanske modparts.

Såkaldt superledning finder sted i visse materialer, når de nedkøles under en bestemt kritisk temperatur, som får den elektriske modstand til at forsvinde.

Ifølge Deng Zigang, der er forsker ved State Key Laboratory of Traction Power ved Southwest Jiaotong University, bruger det japanske Chuo Shinkansen-magnettog flydende helium for at komme ned på den ekstremt lave temperatur på -269 grader celsius for at opnå superledning.

»Flydende helium er meget dyrt. Her opnår vi superledning ved en lidt højere temperatur ved at bruge flydende kvælstof - og det reducerer omkostningerne til en halvtredsindstyvendedel,« siger han til South China Morning Post.

Forskerne bag det nye maglevtog har dog meldt ud, at der stadig er problemer med deres teknologi, før den kan bruges kommercielt, og at det kan tage op mod seks år.

Derudover arbejder forskerne på at reducere støjen fra deres magnettog, som de håber på at kunne nedbringe med bedre aerodynamik.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det kan være svært at forholde sig til hvor meget luftmodstand et tog (eller et hvilket som helst objekt) skal overkomme ved jordoverfladen med en hastighed på 800 km/t. Det er en af grundene til, at det kan betale sig at fly bruger så meget brændstof på at komme op i højden.

Dette projekt kunne med fordel adoptere nogle af de løsninger, som Hyperloop introducerer som koncept. Det kan umuligt være meget kompliceret at holde et langt rør under vakuum, end at skulle nedkøle magneter til -269 grader. Eller måske ligger løsningen som en kombination af de to?

  • 4
  • 1

"11. Highlights that European support for research and development of innovative modes of transport is greatly needed, such as, for example, for the development of unmanned aerial vehicles and maglev technology; stresses that European partnerships in the different modes of transport can have a very positive impact on the safe, efficient and smart deployment of the TEN-T;"

https://www.europarl.europa.eu/doceo/docum...

  • 0
  • 1

"Det är inte ett förutsättningslöst och seriöst forskningsarbete som lämnar ett bidrag till en kunskapslucka, svarar Rune Wigblad.

Så fick vi då äntligen reda på var den Rambollska utredningen ”Snabba landtransporter” är undangömd i Trafikverkets interna sammanhang. Av Glasare & Ahlbergs (Ramboll) debattsvar på min kritik av utredningen, framgår att rapporten faktiskt numera är nedladdningsbar."

En rapport om hyperloop, maglev og jernbane.

https://www.dagensarena.se/opinion/det-fin...

  • 0
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten