Video: Jernbanens farligste overkørsler set fra førerkabinen

1. april 2019 kl. 11:427
Remote video URL
Jernbaneoverkørsler er blandt de største kilder til alvorlige jernbaneulykker og har på 10 år kostet 32 personer livet. Tilbage i 2009 besluttede Folketinget at sikre alle overkørsler på statsbanerne, men i dag er 51 overkørsler på statsbanerne og mere end 100 på lokalbanerne stadig ikke sikret. Ingeniøren har taget togturen mellem Aarhus og Viborg.
Artiklen er ældre end 30 dage
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
3. april 2019 kl. 09:42

der er flere af dem der er halvbomme så man kan sigsakke sig igennem :-/

Men så er vi jo også ude i noget, hvor bilisten helt bevidst udsætter sig selv og andre for fare.

Vi forventer jo, at bilisterne er udlært i at køre bil. Det er vel også derfor, at der ikke er bomme i de tusindvis af lyskryds, der findes i landet. Her forventer vi jo, at bilisten kan finde ud af at stoppe, når der er rødt. Og ja, det ved jeg godt ikke sker, men så er det måske bedre at få fjernet de bilister, der ikke ønsker at overholde simple regler, og som er til fare for alle. Modsat denne her "det er en ret at køre bil"-holdning, som vi har.

5
1. april 2019 kl. 19:51

Æh, af alle de overkørsler der kan ses på videoen, var der da bomme ved dem alle sammen. Er disse konkrete overkørsler, der nu har bomme, stadig de farligste overkørsler?

4
1. april 2019 kl. 14:40

Sæt farten ned - det er det eneste de kan sige. På vejene er der nøjagtigt de samme situationer en række steder og det har taget lige så lang tid med ingenting. Hvornår lærer dette samfund af sine fejl i stedet for at bruge milliarder på holdninger. Det gør vi først den dag vi seriøst vil indsamle fejl og forsømmelse uden at sætte bøde, anklage og synder som det første, men i stedet se på årsagen og den korrigerende handling. Jeg har siden 80'erne kaldt det 0-fejls holdning og 'Rigtigt første gang holdningen'. Hvor svært kan det være? Senest møder jeg det hos patienterstatningen - de er fuldstændig ligeglade med med det forebyggende, selv om det medicinske direktiv siger de skal. De ser kun på ansvarsfraskrivelse og sædvanlig juristisk bullshitting.

3
1. april 2019 kl. 14:17

Sorry</p>
<p>Because of its privacy settings, this video cannot be played here.</p>
<p>Watch on Vimeo

2
1. april 2019 kl. 13:59

God ilustration. Det ser virkeligt farligt og uansvarligt ud. Også fra DSBs side. Tog Farten bør sænkes indtil der er bedre beskyttelse.

1
1. april 2019 kl. 12:58

Ja ren idioti, når et simpelt bom anlæg ikke engang koster 50.000 Kr. Men selvfølgelig kan de finde noget der er 10-20 gange dyrere, man skulle jo tro at de fik kommission af prisen ;)