Video: Her giver transportministeren virkeligheden skylden for problemer med signalprogram
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Video: Her giver transportministeren virkeligheden skylden for problemer med signalprogram

Efter syv måneders granskning ligger rapporten om den landsdækkende signaludskiftning fra konsulenthuset Deloitte nu klar. Folketingets transportpolitikere mødes i dag i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for at få forelagt resultaterne, og politikerne er forberedt på dårligt nyt. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har allerede i slutningen af november oplyst udvalget om, at afrapporteringen byder på yderligere forsinkelser og fordyrelser i det 19,6 milliarder dyre projekt.

Illustration: Nanna Skytte

De uvelkomne nyheder lander i kølvandet på en forsinkelse på to år og en fordyrelse på 4,4 milliarder kroner, som blev offentliggjort i efteråret 2016.

Læs også: Togsignalernes skæbnedag: Transportminister har bestilt plan for at droppe dansk sololøb

Læs også: Konsulentregningen løb løbsk: Banedanmark bruger 4,4 milliarder på at styre signalprojektet

Deloittes undersøgelse blev søsat af Transportministeriet og Finansministeriet som reaktion på, at Rigsrevisionen i januar kritiserede både Banedanmark og Transportministeriet for deres håndtering af det storstilede projekt. Undersøgelsen har stået på siden midten af april i år, og afrapporteringen var egentlig ventet i udgangen af september, men er altså blevet udskudt til i dag.

Man sætter det i gang, man burde have sat i gang for et års tid siden, og vender så tilbage om et år, for at kunne træffe de beslutninger, som man groft sagt, burde have taget i dag.

Når det er sagt, så er det da glædeligt, at man i det mindste begynder at "gøre noget" - sandsynligheden for at planen pr November 2017 også holder i 2023, 2030 eller blot i efteråret 2018, er nok ret lille....

  • 2
  • 0

Lidt ærgerligt at man ikke kunne tage sig sammen til at holde dette møde for et halvt år siden, sådan Ringstedbanans kapacitet kunne udnyttes med det samme når den står færdig.

  • 2
  • 0

Hvem siger at det ikke kan nåes, at etablere gammel anlæg på den nye bane til åbningen december 2018.

Det skulle jo være hyldevare, så det er vel kun et spørgsmål om pris?

Men klart, det vil næppe mange prioritere.

  • 1
  • 0