VIDEO: Gør regnstatistikken bedre – inddrag vejrradar
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Gør regnstatistikken bedre – inddrag vejrradar

Forsikringsselskaber skal have dokumentation for skybrud i sager om oversvømmede kældre. Her kan vejrradar få betydning for sagens udfald. Illustration: Scanpix

I Danmark baseres statistik over nedbør på data fra 172 aktive målestationer i udgangen af 2018. For at bestemme nedbørsmængden et givent sted på et givent tidspunkt interpoleres mellem disse punktmålinger – med deraf følgende usikkerhed.

»Hvis jeg for eksempel bor et sted, hvor der har været skybrud, men observationerne fra jorden formidlet via forsikringsvejret.dk ikke viser, at der har været skybrud, kan jeg ikke dokumentere skybruddet over for mit forsikringsselskab,« forklarer Mads Uggerby, forsknings- og udviklingschef i Envidan. 

Samme usikkerheder følger, når punktmålingerne bliver brugt som beslutningsgrundlag i forbindelse med klimatilpasning. 

Se Mads Uggerby forklare problemstillingen, og hvad han ser som løsning:

Emner : Vandmiljø
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten