VIDEO: Flydesigner sender Lego-fly i luften

»Jøsses, det er ustabilt. Men det flyver!«

Peter Sripol arbejder til daglig som fly-konsulent for Nasa med fokus på eksperimentielle flykonstruktioner. Men det er heldigvis ikke en dyr prototype for det amerikanske rumfarts-agentur, han taler om.

Han står i stedet og kommenterer virkeliggørelsen af enhver sund ingeniørs barndomsdrøm siddende inde på børneværelset med gulvet plastret til med Lego-klodser, og med hovedet fuld af dagdrømme.

Læs også: Byg dit eget popup-hus i Lego

Vi tænker på drømmen om at få sit Lego-fly til at flyve rigtigt.

Det har Peter Sripol, der har lavet modelfly ligeså længe han kan huske, nu forsøgt at gøre alvor af. Hans første erfaringer rækker tilbage til endeløse forsøg på at lave det bedste aerodynamiske design med modeller bygget af paptallerkener fra sine forældres restaurant.

Sidenhen har han rådet over de bedste og dyreste materialer. Ikke desto mindre er han blevet noget nær en legende i modelflyver-miljøet på grund af sin forkærlighed for at ty til fantasifulde fly skabt af tape, skumgummi og genbrugsplast.

Læs også: Modelfly snurrer rundt om sig selv som et ahornfrø

Men i dette tilfælde har han været i legetøjsbutikken og på loftet efter sit gamle Lego-legetøj for at finde klodser og en motor passende til et modelfly. Og selvom man altså til daglig arbejder med flydesign, er det ingen sag at få skabt et godt flydesign af Lego-klodser. Det lægger Peter Scripol ingenlunde skjul på i videoen, som du kan se herunder.

Selve flyet består foruden de traditionelle Lego-klodser og Lego-plader af en motor emax 2215/09, batteri
1300mah 4S lipo, 2X 9gram servos og en spektrum DX8 transmitter.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

I modelfly kredse er det vel alm. kendt, at alt, kan flyve, hvis bare man sætter en tilstrækkelig stor motor på stenen..!

... og det ser jo ud til at det har været en sjov dag på værkstedet : )

 • 4
 • 0

Meget fin video, med en inspirerende fyr :-) Dog lidt underlig artikkeltekst, som nogle steder ikke giver helt mening? Så vidt jeg kan se, er han da vist heller ikke ansat hos Nasa.

 • 1
 • 0

I modelfly kredse er det vel alm. kendt, at alt, kan flyve, hvis bare man sætter en tilstrækkelig stor motor på stenen..!

Han burde helt klart have brugt en almindelig Lego-motor.

Ja, et "ægte" Lego-fly bliver det først når det er bygget af Lego-dele hele vejen igennem - og så kraftig og omdrejningsvillig en Lego-motor findes vist ikke. Til gengæld er der et par andre steder, hvor han kunne tage ved lære af "rigtige" Lego-byggere, som fx aldrig ville skære en plade over og bruge tape for at lave hængslede højderor. Her skal i stedet bruges hulstænger og pinde fra Technic-serien - og med sådan nogle ville man også kunne bygge et let gitter-skrog der kunne tåle et styrt. Mon Mindstorms-motorer kunne bruges som styre-servoer?

 • 4
 • 0

Hvad med spøger LEGO om at lave dele så man kan få de design Børn laver til at flyve det ville der vil være en bunke penge i og I voksne kunne lære noget

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten