Video fjernet: Nødlanding i Aalborg

Et SAS-fly nødlandede søndag i Aalborg Lufthavn efter at have alarmeret lufthavnen om et problem med landingsstellet.

En amatøroptagelse taget uden for hegnet til lufthavnen viser, hvordan landingsstellet i flyets højre side brækker, og propellen bliver smadret, inden flyet kurrer af landingsbanden.

Brandvæsnet kommer hurtigt til stede for at slukke branden i den ene motor. Piloten havde i forvejen sikret sig mod storbrand ved at cirkle om lufthavnen for ikke at have brændstoftanken fyldt.

Videoen kunne tidligere ses nedenfor denne artikel. TV2 Nord gjorde tirsdag morgen Ingeniøren opmærksom på, at videoen er beskyttet af ophavsret. Derefter er den fjernet herfra.

Loven om ophavsret forhindrer os også i at linke direkte til den video-tjeneste på nettet, som ifølge TV2 Nord i første omgang brød ophavsretten.

Dokumentation

Det meste af amatørvideoen bliver vist i dette indslag på TV2 Nord

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"En amatørvideo viser, hvordan det så ud, da et SAS-fly mistede det ene hjul under en nødlanding i Aalborg søndag." Skriver Ingeniøren.

Jeg vidste nu ikke, at TV2Nord betegnes som amatører, har altid opfattet dem som professionelle.

"...mister et hjul..." tja. hjulet falder da vist ikke af!

"Videoen er nu fjernet, fordi TV2 Nord har ophavsret til den." Vist heller ikke så godt!

Amatører, kig først lige i egne rækker.

 • 0
 • 0

En 'rigtig' amatør (privatperson) kan vel godt sælge ophavsretten til en egen-optaget video til fx. TV2Nord som så har den fulde magt til at fortælle andre medier at de ikke må vise filmen?

 • 0
 • 0

"...mister et hjul..." tja. hjulet falder da vist ikke af!

Hej

Du har ret. Den formulering er forkert. Det beklager vi. Den blev skrevet hurtigt - for hurtigt - mandag morgen.

"Videoen er nu fjernet, fordi TV2 Nord har ophavsret til den." Vist heller ikke så godt!

Amatører, kig først lige i egne rækker.

Der er stadig tale om en amatørvideo, som vi, såvel som andre medier, fandt på en videotjeneste på nettet. Det fremgik ikke, at TV2 Nord har købt rettighederne til optagelserne. Det blev vi først opmærksomme på, da vi blev ringet op af TV2 Nord, hvorefter vi naturligvis straks fjernede videoen.

Mvh.

Magnus Bredsdorff Ingeniøren

 • 0
 • 0

TV2 Nord siger noget andet:

Tak for din henvendelse. Det er TV2/Nords professionelle optagelser, der vises på ”Ingeniøren”s hjemmeside. Der er altså ikke tale om amatøroptagelser. Jeg har gjort bladets redaktion opmærksom på dette og bedt dem om enten at fjerne klippet, da det er en krænkelse af ophavsretten, eller betale for brug af klippet.

 • 0
 • 0

Hm - hvad med de billeder fra videoen jeg ser herunder? De må ve heller ikke være der? Der blev igår vist nogle andre billeder af landingen - tilsyneladende inde fra lufthavnen. Jeg syntes det ville være en interessant vinkel at få opklaret oprindelsen til både den video som både TV2 og DR viste i deres nyhedsudsendelser og som nu åbenbart TV2Nord har ophavsret til - og så den "nye" video. Jeg er helt på det rene med at de nok har haft tid nok til at opfange at noget var i gærde, så derfor har enten TV2Nord selv eller en "local-eyes" afdeling kunnet køre ud og stille sig op og vente - men optaelsen inde fra lufthavnen - har det været beredskabet der har taget dem med henblik på dokumentation af indsatsen og evt. senere undervisning? Under alle omstændigheder giver det jo havarikommisionen et godt materiale at gå ud fra.

 • 0
 • 0

Det drejer sig ikke så meget om, at der ikke skal være billeder eller video på siden, men mere at Ingeniøren laver fejl på fejl hele tiden. På TV2|Danmark blev der konstant sagt, at det var billeder fra TV2Nord, og mon ikke Ingeniøren hørte dette. De fandt så en kopi på nettet og linkede til det, uden at undersøge hvem der havde ophavsretten til klippet, og kaldte det så også amatøroptagelser - også uden at undersøget det. Hjulet faldt af, "det gik hurtig mandag morgen", men se dog for pokker billederne der tydelig viser, at ingen hjul faldt af.

Alle laver fejl, og det skal der helt klart også være plads til, men nogle gange ville det være en god idé, lige at læse historien igennem inden den udgives. Mange af de fejl der er i artiklerne kunne rettes ved en simpel korrekturlæsning.

Men alt i alt, er Ingeniøren nu slet ikke så ringe :-)

 • 0
 • 0

"Under alle omstændigheder giver det jo havarikommisionen et godt materiale at gå ud fra. "

Mon dog, TV-stationerne nægter jo at udlevere råbånd når der f.eks. skal efterforskes mordforsøg på politifolk på Nørrebro. Så hvorfor skulle de gøre det i dette tilfælde.

[link til videoklip fjernet af Ingeniørens redaktion]

 • 0
 • 0

Det er jo ved at blive idiotisk det her.Jeg har hørt det er muligt at bruge en såkaldt "søgemaskine" til at finde ting på internettet. Fx. er der en "søgemaskine" der er kendt som "google". Her er et link til "google" (video):

http://video.google.com/videosearch?q=sk1209

Er det nu også et problem?

(Undskyld, jeg kunne ikke dy mig..)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten