VIDEO: Butik på Istedgade topsikret med 10 ton stål

28. august 2015 kl. 16:08
Remote video URL
På Istedgade 31 lå engang butikken Stjerne Radio, hvis baglokaler var arnested for modstandsgruppen Holger Danske. Stjerne Radio er to gange blevet sprængt af blandt andet Schalburgkorpset, men på lørdag skal butikken igen stå, som den gjorde før bombernes hærgen.
Artiklen er ældre end 30 dage

‘Stjerne Radio overgiver sig aldrig’. Sådan lyder pressemeddelelsens overskrift til Stjerne Radios genindvielse lørdag 29. august, datoen hvor den danske regering brød samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Butikken skal fungere som en montre, hvor forbipasserende kan se ind på klenodier fra Anden Verdenskrig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På grund af de værdifulde museumsgenstande skal bygningens konstruktion leve op til Nationalmuseets sikkerhedskrav. Samtidig er facaden restaureret, så den fremstår som en eksakt kopi af den oprindelige. Projektet er udført i samarbejde med KHR Arkitekter og Buus Graphic og er projekteret af Søren Kristensen, projektleder fra Rambøll. Han fortæller i denne video om projektets udfordringer, og hvilke løsninger holdet har udtænkt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger