VIDEO: 26-etagers højhus kollapser efter 90 minutters brand

Illustration: Youtube / Patricia Custódio

En voldsom brand brød i nat ud i et højhus i den brasilianske storby São Paulo. Og efter kun 90 minutters brand kollapsede bygningen totalt. Indtil videre er der fundet en omkommet, men politiet frygter at finde flere, for bygningen var beboet af op mod 146 familier. Det skriver den lokale avis Estadäo på sin hjemmeside.

Højhuset havde tidligere været kontorbygning for politiet. Men efter at de forlod bygningen for 17 år siden, blev den overtaget af besættere, som indrettede lejligheder i den. Det var ifølge myndighederne medvirkende til, at branden spredte sig så hurtigt.

»Elevatorerne var blevet fjernet, og de tomme elevatorskakte fungerede som en skorsten. Der var desuden en masse brandbart materiale som træ og papir, som var med til at føde flammerne,« forklarede kaptajn Marcos Palumbo fra byens brandvæsen ifølge BBC.

Branden var så voldsom, at den også satte ild i en nabobygning.

Teorien er indtil videre, at et gaslæk startede branden.

Myndighederne er nu i gang med at gennemgå 70 andre bygninger i byen. Desuden analyseres kollapset – som alt andet lige – kunne have haft endnu værre konsekvenser, hvis bygningen var væltet i stedet for at kollapse progressivt.

Emner : Højhuse