VIDEO: 26-etagers højhus kollapser efter 90 minutters brand

2. maj 2018 kl. 13:04
VIDEO: 26-etagers højhus kollapser efter 90 minutters brand
Illustration: Youtube / Patricia Custódio.
En gaslæk var muligvis årsagen til, at et højhus i São Paulo i Brasilien kollapsede i nat. Bygningen, der var blevet forladt af de oprindelige lejere og siden besat af cirka 50 familier. Indtil videre har politiet fundet én omkommet men frygter at finde flere.
Artiklen er ældre end 30 dage

En voldsom brand brød i nat ud i et højhus i den brasilianske storby São Paulo. Og efter kun 90 minutters brand kollapsede bygningen totalt. Indtil videre er der fundet en omkommet, men politiet frygter at finde flere, for bygningen var beboet af op mod 146 familier. Det skriver den lokale avis Estadäo på sin hjemmeside.

Højhuset havde tidligere været kontorbygning for politiet. Men efter at de forlod bygningen for 17 år siden, blev den overtaget af besættere, som indrettede lejligheder i den. Det var ifølge myndighederne medvirkende til, at branden spredte sig så hurtigt.

»Elevatorerne var blevet fjernet, og de tomme elevatorskakte fungerede som en skorsten. Der var desuden en masse brandbart materiale som træ og papir, som var med til at føde flammerne,« forklarede kaptajn Marcos Palumbo fra byens brandvæsen ifølge BBC.

Branden var så voldsom, at den også satte ild i en nabobygning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teorien er indtil videre, at et gaslæk startede branden.

Myndighederne er nu i gang med at gennemgå 70 andre bygninger i byen. Desuden analyseres kollapset – som alt andet lige – kunne have haft endnu værre konsekvenser, hvis bygningen var væltet i stedet for at kollapse progressivt.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger