Videnspark fisker blandt Ericsson-fyrede

I Ålborg prøver man at betragte den varslede lukning af Ericssons udviklingsafdeling i Ålborg konstruktivt. Når Ericsson koncentrerer sin udvikling i Tyskland og Italien, vil innovationsmiljøet NOVI (Nordjysk Videnspark) byde sig til med ekspertise, lokaler og kapital til entreprenante ingeniører med gode virksomhedsidéer, skriver Computerworld Online.

NOVI er blandt andet knyttet til Innfond, som foreløbig har investeret mellem 60 og 70 millioner kroner i perspektivrige udviklingsprojekter. Fonden har yderligere godt 230 millioner til investering.

»Så der er noget at tage af, hvis de rigtige projekter kommer frem,« siger Poul Ernst Rasmussen, der er administrerende direktør i NOVI til Computerworld Online.

Han vil ikke "blande sig i Ericssons beslutning", men han vil gerne i dialog med både selskabets ledelse og med de medarbejdere, der bliver sparet væk.

»Det vigtige er, at der er nogle dygtige folk, som har en udfordring foran sig. Hvis de vil starte selvstændig virksomhed inden for IT- og telekommunikationsområdet, vil vi kigge åbent og positivt på deres idéer og projekter. Vi skal bevare den ekspertise og know-how her i området,« siger han.