Hvis du gerne vil ødelægge den gode stemning ved frokostbordet, skal du prøve at spørge dine kolleger, hvad de får i løn.
Sandsynligheden for pinlig tavshed eller en hurtigt afsluttet frokost som svar på dit spørgsmål er nemlig stor.
Ifølge nye tal fra Ingeniørforeningen, IDA, taler kun 25 procent af 17.275 respondenter med deres kolleger om, hvad de får i løn.
Et klart mindretal diskuterer altså emnet, men andelen er alligevel den højeste i de seneste seks år, hvor den har svinget mellem 21 og 25 pct.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Ja, en arbejdsgiver kan ikke forhindre at der tales om løn:https://pankehr.dk/2018/10/23/dagens-hr-dilemma-loen-hemmelig/Det betyder ikke at medarbejderne ikke må fortælle om deres løn, men det kan ikke bruges til lønforhandling, da det er "hemmeligt".
Men, når det står i ansættelseskontrakten, at der er hemmelig lønpolitik, så vil de færreste nok fortælle andre om lønnen, eller spørge andre om deres løn. Og diskuteres der løn, er nok en god idé at gøre det, når chefen ikke lytter. Med mindre at alle er med på idéen.
Den anden side er, at en medarbejder med en høj løn måske ikke vil provokere til misundelse. Jeg er selv i tvivl om det ville være godt eller dårligt.
Det er vist normal politik for virksomheder at lønnen i princippet er hemmelig og et personligt anliggende.
Det betyder ikke at medarbejderne ikke må fortælle om deres løn, men det kan ikke bruges til lønforhandling, da det er "hemmeligt".
Helt ærligt så er den eneste måde at fastholde en rimelig løn at skifte job med nogle års mellemrum. De forskellige firma satser 100% på at man synes det er for besværligt. Især de store firmaer udnytter dette groft. Men det er ofte det værd.