Vi kan beholde FM-båndet efter 2019
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vi kan beholde FM-båndet efter 2019

I Medieaftalen 2015-2018 var det besluttet, at FM-båndet skulle lukkes definitivt med udgangen af 2019. Derefter skulle al luftbåren radiolytning ske via det digitale DAB+-signal.

Men kritiske røster fra blandt andet bilejerne har nu fået partiernes medieordførere til at vedtage et tillæg til medieaftalen. Heri fremgår det, at hvis mere end 50 procent af radiolytningen, herunder også lytning i biler, sker via FM-båndet, så udskydes beslutningen mindst to år.

Læs også: Norge slukker FM-signal i 2017

I den forbindelse siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelse:

'Et FM-sluk er derfor uundgåeligt – men vi skal have lytterne med. Spørgsmålet er derfor, hvornår det sker. Jeg håber, at vi med tillægsaftalen kan skubbe på en udvikling, så flere og flere vælger at lytte til radio digitalt i takt med at nye spændende radiokanaler spirer frem til glæde for lytterne'.

Læs også: Svenskerne sår tvivl om fremtidens DAB-radio

Der skal derfor gennemføres en undersøgelse af udviklingen indenfor radiolytning. Her skal man blandt andet se på konsekvenserne af modtagelse via internettet på baggrund af afgivelsen af 700 MHz til mobilt bredbånd og den teknologiske udvikling inden for modtagerudstyr samt muligheden for radiomodtagelse i biler.

I Norge er det besluttet at slukke for FM-båndet i 2017. En svensk rapport anbefaler, at de svenske radiolyttere fra 2022 kun kan lytte til radio via DAB.

siger Marianne Jelved.

Hvis vi skal tage Kulturministerens ord for gode varer, så er det hermed officiel, at salg af FM radioer i biler fra dags dato kun kan ske, hvis sælgeren informerer kunden om, at FM radioen bliver forældet indenfor en overskuelig fremtid.

Det er MPEG2 sagen om igen.

Hvis bilbranchen mangler råd og vejledning til, hvordan de fra dags dato skal udforme teksterne til deres hjemmesider, så kan det anbefales at se på, hvordan f.eks. Elgiganten informerer deres kunder:
http://www.elgiganten.dk/cms/digital-tv/vi...

  • 6
  • 0

Aftalen afslører også noget andet meget vigtigt
"Alle DR’s kanaler og Radio 24syv samles i én DAB-blok fra ultimo 2016 og udsendes fra dette tidspunkt i DAB+ formatet."

Kilde: http://kum.dk/fileadmin/KUM/Documents/Nyhe...-om_ikke_at_slukke_for_FM_i_2019_men_at_f%C3%B8lge_udviklingen_og_g%C3%B8re_status%C3%A5rligt.pdf

HURRA!!!! Så kan vi endelig få begravet DAB formatet og få indført DAB+

  • 1
  • 5