Vestforbrænding lukker øjnene for, hvor københavnernes plast ender

Plus14. november 2019 kl. 05:005
Vestforbrænding lukker øjnene for, hvor københavnernes plast ender
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Danmarks største affaldsselskab er holdt op med at bede om en liste over, hvor de tyske modtagere sender københavnernes plastaffald videre.
Artiklen er ældre end 30 dage

Opdateret: Det fremgik af artiklen, at noget af Vestforbrændings plast blev sendt til Belgien. Det er rettet til det rigtige modtagerland, som er Bulgarien.

Sidste år var det Tyskland, Holland, Østrig, Bulgarien, Kroatien og Malaysia. Men hvor bliver plastaffaldet fra hovedstadens husholdninger sendt hen i år?

Det spørgsmål vil Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, ikke længere have svar på.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
9. juni 2020 kl. 10:56

Er der noget nyt om genanvendelse af plast fra København? Hvad sker der med det i dag?

4
15. november 2019 kl. 15:25

"Desuden mener Jan Petersen ikke, at det er Vestforbrændings arbejdsområde at sørge for, at plastaffaldet bliver genanvendt.

»Vores opgave som affaldsselskab er at gøre det muligt at genanvende ressourcerne. Om det så er teknisk og økonomisk muligt at gøre det – der ophører vores mandat.«"

Det er muligt, men hvorfor er systemet skruet sådan sammen så? Idéen med at sortere affald som privatperson synes fjollet, når man ikke ved om affaldet bare bliver sendt til Tyskland til afbrænding (eller det der er værre). Det burde være nogens opgave, at sørge for at affaldet blev håndteret på den mest hensigtsmæssige måde (især i en miljøsammenhæng) - også selvom det ikke er Vestforbrændingens...

3
14. november 2019 kl. 10:32

Tyskerne arbejder ikke med den 4 leddede model som vi gør i DK. Deres er kun treleddet, idet forbrænding er genanvendelse.

Forbrænding bør være et tredje led, som i DK - MEN vi skal ikke være hysteriske, så brænd nu det plast, som i dag ikke kan genanvendes - typisk folieplast og plast med metal osv.

Og kom så igang med renere teknologi. Få plasttyper og indpakninger på banen, som kan genanvendes i et fornuftigt system - men der vil altid være en restfraktion til forbrænding med energifremstilling - og det skal ske i DK. Hvorfor betale for at få kalorierne ud af DK??

2
14. november 2019 kl. 10:02

Hvis man vil gavne miljøet, så skal man nok anstrenge sig for at undgå at indsatsen ikke udvikler sig til idioti, hvor det bedste bliver det muliges værste fjende!

Inden man går videre burde man undersøge hvem der har fået den idiotiske ide at plastaffaldet ikke bare kunne brændes, men skulle sorteres fra og forsøges genanvendt selvom dette i praksis ikke var muligt? Og hvorfor har de der skulle løse opgaven i praksis ikke sagt fra? De må have vidst at det palstmateriale de modtog var sådan sammensat og i en sådan stand at genanvendelse nærmest var umulig. I det mindste burde man have slået alarm når det ikke kunne afsættes, uden at man betalte for at slippe af med det et fjernt sted!

Som forbruger er det bedste man kan gøre fra nu af vel at smide sit plastaffald i det almindelige brændbare husholdningsaffald, når nu kommunerne ikke kan finde ud af det?

1
14. november 2019 kl. 08:56

»Vi har ikke haft grund til at spørge efter en opdateret liste, for vi har fået at vide, at det, som blev sendt til Malaysia, ikke bliver sendt til Malaysia længere.«

Når de ikke engang ønsker at se listen, lugter af at de har fået en indsigt der gør, at foretrækker de 31%, der svæver i luften lige nu frem for de mere retvisende tal, de kunne forvente at nå frem til ved granskning.

Det er pludselig "ikke [længere] er Vestforbrændings arbejdsområde at sørge for, at plastaffaldet bliver genanvendt", kun at indsamle mest muligt (et EU-mål). Ud fra den baggrund forstår jeg bedre de svagt motiverede formaninger i branchen om at det stadig er meget vigtigt at sortere al mulig plast, og at det værste ved debatten er hvis folk begynder at tvivle på formålet med dette...