Vestas varsler fyringer til næste år

Fyringsvarslerne fra Vestas kommer i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal af 2011, hvor virksomheden samtidig nedjusterer forventninger til en omsætning på 112 milliarder kroner i 2013. De nærmere detaljer kommer på plads i forbindelse med årsregnskabet for 2011, lyder det fra Vestas.

»Vi orienterer vores medarbejdere om, at vi den 8. februar 2012 præsenterer og indfører en helt ny Vestas-organisation. Den nye organisation skal i endnu højere grad være kundefokuseret og skalérbar, så vi hurtigt og effektivt kan indrette os efter de store markedsmæssige udsving, som formentlig vil præge vindmarkedet frem over,« siger koncernchef Ditlev Engel.

Indtil videre forlyder det, at Vestas skal spares minimum 150 mio. euro (over 1,1 mia. kroner) årligt ved udgangen af 2012 på de faste omkostninger. Derudover skal Vestas være mere globalt og målrettet de enkelte salgsområder.

Og det vil koste arbejdspladser:

»Det vil desværre betyde afskedigelser på tværs af Vestas i 2012. Vestas har for høje omkostninger - især på en række af de markeder, der vokser mindst. Desuden skal hele Vestas i højere grad kunne absorbere, hvis eksempelvis den amerikanske PTC-skatteordning ikke fornyes efter udgangen af 2012,« siger Ditlev Engel.

I dag klokken 11 orienterede han de ansatte om selskabets fremtidige fokusområder.