Vestas udvider stort i Nakskov og på Lindø

MHI Vestas udvider nu produktionen af deres 8 MW offshoremodel i Danmark og ansætter 414 ekstra medarbejdere i produktionen på Lindø og i Nakskov.

På Lindø fremstilles vindmøllens maskinkabine, mens Nakskov-fabrikken fremstiller de 80 meter lange vinge.

Læs også: Havvind 2016: Investeringer fordoblet, tilslutninger halveret

De nye ansættelser i Danmark, som er en fordobling af det eksisterende antal medarbejdere, kommer, efter at virksomheden sidste år udvidede produktionen på sin fabrik i England med 100 nye medarbejdere.

Ifølge adm. direktør for MHI Vestas, Jens Tommerup, beviser de nye arbejdspladser markedets positive interesse for virksomhedens 8 MW platform og for MHI Vestas generelt.

»Arbejdspladserne gør meget godt for Nakskov og Lindø og er godt for Danmark i vores fortsatte stræben efter at udvikle regionale kompetenceområder med højt kvalificerede medarbejdere,« siger han i en pressemeddelelse..

Læs også: Siemens Wind satser på store vindmøller: Lukker fabrik og fyrer 430 ansatte

Jens Tommerup tøver heller ikke med at kalde MHI Vestas for én af Danmarks mest eftertragtede arbejdspladser for højt kvalificerede produktionsmedarbejdere og ingeniører, fordi man har stort fokus på sikkerhed, grundig træning og fortløbende videreuddannelse.

MHI Vestas Offshore Wind er et joint venture mellem Vestas Wind Systems A/S, og Mitsubishi Heavy Industries (MHI), som hver ejer 50 pct. af virksomheden.

Læs også: MHI Vestas presser sin 8 MW-mølle op på 9 MW

Virksomhedens eneste fokus er at designe, producer, installere og servicere vindmøller til offshore vindindustrien med det mål at sænke energiomkostningerne.

Det er fortsat en vigtig del af forretningsmodellen at skabe stærke partnerskaber med vigtige interessenter.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

8 MW nominel effekt med et optimalt rotor til generator forhold

Jeg arbejder med vindmøller til daglig, og ingen hér ved hvad det ovenstående betyder. Direkte forstået er det gear ratio, men så giver det ikke mening at snakke om at noget er optimalt.

  • 3
  • 0

Nåehh, det er bare oplæsning fra en pressemeddelelse ... men så skriv dog det i starten på artiklen.

I øvrigt:

Rotorareal på 21,124 m2, hvilket er større end London Eye

Et rotorareal på lidt over 21 m2 ? Hvor mange billardborde er det? Og hvorfor nøjagtigheden på kvadratmillimeter? ;)

  • 0
  • 4

og hurra for dét! Men det bør vel ses i sammenhæng med, at Vestas for godt og vel tre måneder siden afskedigede små 300 medarbejdere (i Lem)?:

Hvad er problemet? :-) http://www.dba.dk/boliger/oevrig-bolig/fly...

(dengang vi byggede kraftværker var der en skurby med campingvogne ved siden af, man vidste at jobbet ville vare ca 3 år, så skulle man et nyt sted hen og stille campingvognen. Så hvis nutidens vindmøllefabrikker flytter fra den ene ende af landet til den anden lige så tit så er der sådan set ikke noget nyt i det)

  • 2
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten