Vestas ude af stand til at nedbringe leveringstiden

21. august 2007 kl. 10:38
Vestas-vindmølle
Illustration: Vestas.
Vestas har fortsat problemer med underleverandørerne af flere centrale komponenter, og det vil tage flere år, før selskabet kan leve op til den massive efterspørgsel.
Artiklen er ældre end 30 dage

15 måneder. Så lang anslår Vestas fortsat ventetiden på flere centrale komponenter. Det skriver vindkraftselskabet i dag sit kvartalsregnskab.

Det er præcis samme tidshorisont, som selskabet lagde for dagen i kvartalsregnskabet i maj, og derved er der intet sket i bestræbelserne for at indsnævre ventetiden for kunder og investorer.

Vestas forventer stadig, at der vil gå flere år, før udbuddet matcher efterspørgslen under de nuværende leveringsbetingelser.

Men hvis kunderne holder ved, betyder det, at selskabet er sikret stabilt arbejde mange år frem i tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods leveringsproblemerne medførte det positive kvartalsregnskab at Vestas-aktien steg syv procent tirsdag formiddag.

Rationalisering trods succes

Selv om det overordnet går godt for Vestas, finder selskabet det alligevel nødvendigt at lukke en vingefabrik, fordi den, med Vestas egne ord, ikke er stor nok til at sikre en tilstrækkelig lønsomhed. Fabrikken ligger i Portland Australien og lukker endeligt med virkning fra årsskiftet.

Lukningen kommer efter dagens positive regnskab, der viser et driftsoverskud for andet kvartal på omkring 670 millioner danske kroner.

Omsætningen for andet kvartal nåede som forventet de omkring otte milliarder kroner, og for helåret regner selskabet nu med en omsætning i omegnen af 34 milliarder kroner med en overskudsgrad på mellem syv og ni procent.

Vestas har for andet kvartal noteret bestillinger på vindmøller på samlet 4.536 megawatt, hvilket er en smule over niveauet for første kvartal.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger